Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Getest door onze techneut: WORK PRO NEO S8A Subwoofer

 

In deze rubriek ‘Getest door onze techneut’ testen de audio experts van Tau Audio Solutions voor u diverse audio producten en systemen.

WORK PRO NEO S8A subwoofer

Al sinds maanden staat hij op het verlanglijstje om eens aan de tand te worden gevoeld, de NEO S8A van WORK PRO. De WORK PRO NEO serie luidsprekers bestaat uit diverse opbouwluidsprekers van 3” tot 8”, binnen- en buitenluidsprekers en ook enkele powered luidsprekers waaronder de NEO S8A.

Uiterlijk van de NEO S8A

De NEO S8A is een 8” powered subwoofer. De NEO S8A is niet een typische subwoofer voor 130 dB geluidsdruk met bijpassend formaat en gewicht. De kast heeft een afmeting van 52 x 40 cm en een hoogte van 13 cm. Die laatste maat is niet helemaal eerlijk, er komt nog een dikke 2 cm bij als de speaker op de grond ligt of tegen de muur hangt. Aan de onderkant van de subwoofer zit een muurbeugel waarmee de luidspreker zowel horizontaal als verticaal aan de muur kan worden bevestigd. De muurbeugel wordt er standaard bijgeleverd en is speciaal voor dit model ontworpen.

De NEO S8A luidspreker kan naast opgehangen te worden, ook op z’n pootjes worden gezet. Aan deze kant, de achterzijde van de luidspreker, zit ook de versterkermodule met aansluitingen, de 8” woofer zelf en de basreflexpoort. De voorkant van de NEO S8A is een MDF houten plaat in de kleur wit (RAL 9003) (ook verkrijgbaar in het zwart (RAL 9004)) met daarop het WORK PRO logo.

Specificaties NEO S8A

Volgens WORK PRO is de maximum SPL van deze luidspreker 98dB. Gemeten in ons testlab komen we op een 103dB voordat de hoorbare vervorming toeslaat.

NEO S8A max SPL cross-over

Afbeelding: grafiek van de gemeten maximale SPL, cross-over op 50Hz

 

De NEO S8A luidspreker heeft drie aansluitingen en vier knoppen:

  • Netaansluiting
  • Gebalanceerde stereo lijningangen
  • High level input
  • Aan/uit schakelaar
  • Spanningskiezer (230V/115V)
  • Gain Cross-over frequentie

In eerder afgebeelde grafiek stond de cross-overknop geheel linksom; 50Hz volgens de knop zelf, zo te zien aan de grafiek wel een kwint hoger (1,5x afgerond). Met de cross-overknop geheel rechtsom, zien we een afval vanaf zo’n 100Hz. De cross-over frequentie is in te stellen tussen de 50 en 150 Hertz.

Hoe klinkt dat nou eigenlijk?

Het is altijd lastig om op zulke vragen een antwoord te geven. De NEO S8A subwoofer klinkt eigenlijk precies zoals je van de prijs en het formaat verwacht. Met een beetje draaien aan de knoppen, eventueel fase omkeren (hier is geen knop voor en dus draai je de + en – om op de ingangen), kun je met deze en met veel andere luidsprekers een dimensie toevoegen. De oude translator luidsprekers in het testlab krijgen er een (stationair draaiende) vrachtwagendreun bij, de NEO 5 luidsprekers gaan van ‘leuke speakertjes’ naar ‘dat klinkt lekker’ en ook de zuilluidsprekers van WORK PRO, welke geen laag (kunnen) weergeven, doen dat nu ineens wel.

De fabrikant WORK PRO heeft dit zelf ook al bedacht en brengt naast de NEO S8A ook de NEO Set 100BT op de markt. Dit is dezelfde subwoofer met een andere versterker, tulp ingangen en twee uitgangen voor de bijgeleverde NEO 3 luidsprekers en is voorzien van Bluetooth connectiviteit. Ideaal voor toepassing in bijvoorbeeld een restaurant of in de kantine.

Conclusie

En de NEO S8A? Tegen de muur onder je spraakzuil in een kerk, als subwoofer(s) voor een gedistribueerd audiosysteem met WORK PRO NEO luidsprekers, in je yogalokaal, directiekantoor, in winkels en meer. De toepassingen met de NEO S8A subwoofer zijn uitgebreid en divers te noemen. Als onderdeel van de NEO serie is de NEO S8A subwoofer een perfecte aanvulling voor de luidsprekers uit dezelfde serie.

De WORK PRO S8A is zeker de moeite waard, want na alle sweeps op maximum volume doet deze luidspreker het nog steeds prima.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van WORK PRO voor jouw project?

Neem dan contact met ons op. Onze audio experts bij Tau Audio Solutions helpen je graag bij vragen. Daarnaast hebben wij vrijwel alle producten van WORK PRO en de andere merken uit het portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten. Heb je meer informatie over een specifiek product, advies bij aanschaf of installatie van de juiste audio opstelling nodig? Neem dan contact op via het contactformulier of bel +31(0)50 549 90 90.

 

Op de hoogte blijven van dit en ander audionieuws?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

 

Artikelen reeks

Eerder schreven we op Tau.nl over deze producten:

 

v22   Contacta V22 ringleidingversterker
Getest SoundTube IPD-HUB2   SoundTube IPD-HUB2
Style-II-7D voorkant   Style II 7D van Bodet Time
Getest CS 214 WORK PRO   WORK PRO CS214
Getest door de techneut mXa-1502 Ahly ua   Ashly mXa-1502 mengversterker
Getest door onze techneut NEO5A-ES image nieuwsbericht   WORK PRO NEO5A-es
WOKR PRO PA1254 eindversterker   WORK PRO PA1254 eindversterker

 

Oplossingen voor lestijdsignalering ua   (les)tijdsignaleringssystemen van Bodet
U1 Player Front   Ultra 1 en Ultra 2 Player van Loetronic