Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Pan Acoustics in moskee Al Hijra

pan acoustics in moskee al hijra

Al Hijra (= de migratie)

Al in de jaren (19)70 zocht een groep Marokkaanse moslims een musalla (gebedsruimte) in Leiden. In het begin kreeg de groep een ruimte toegewezen boven een horecagelegenheid. Hier werd gebeden en de koran aan kinderen onderwezen. Ruim een decennium later kon de gemeenschap terecht in een oud kerkgebouw aan de Rembrandtstraat. Rond 1982 werd het gebouw, in 1979 verwoest door brand, volledig herbouwd om dienst te doen als moskee. Vanwege ruimtegebrek en behoefte aan modernisering is Al Hijra sinds 2014 wezen bouwen aan het huidige gebouw in Zuidwest Leiden. Het gebouw werd 2500 vierkante meter groot en bevat ook een bibliotheek, klaslokalen en conferentieruimte in de qubba (koepel).

Probleem

De gebedsruimtes in dit nieuwe gebouw moest met een geluidsinstallatie ingericht worden. De moskee wilde graag overal kwalitatief geluid krijgen. Dit gold voor het grote gebedsgedeelte voor de mannen en het aangrenzende balkon voor de vrouwen. Belangrijk was dat overal egaal geluid kon komen. Het geluid moest zowel in staande als in knielende positie probleemloos gehoord kunnen worden. Daarnaast moest de afstand tot de mihrab (gebedsnis) ook niet uitmaken.

Oplossing

Pan Acoustics staat wereldwijd bekend om de installaties die zij leveren in verschillende moskeeën. Al Hijra las de referenties en wilde graag de samenwerking aan gaan met hen. Pan Acoustics verwees hen vervolgens door naar Tau. Star telecom (actief in de elektrotechnische bouwinstallatie branche te Leiden) verzorgde de installatie. Al Hijra geeft aan zeer tevreden te zijn over de samenwerking met Tau en Star Telecom en de werking van Pan Acoustics’ geluidsinstallatie.

De ruimte van 35 meter diep vroeg om grote zuilluidsprekers, zodat de geluidsbundel gericht gestuurd kan worden. Iemand uit de gemeenschap laste zelf twee T-frames. Op elk frame werd een Pan Beam 16 speaker geplaatst, direct links en rechts van de lambrisering op de qiblamuur (gericht op Mekka). Geheel rechts en links zijn twee Pan Beam 04 invulspeakers geïnstalleerd. Daarnaast kreeg de imam een witte Pan Beam 04 monitorspeaker in de mihrab, zodat hij zichzelf kan horen. Op het balkon werden drie Pan Beam 04 speakers geplaatst. In de regiekamer is een Pan Splitter gezet, waarmee elke zone afzonderlijk te besturen en af te regelen is.

Ieder project verdient een passende audio oplossing

Tau beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen graag met het selecteren van de juiste productmix. Ook begeleiden ze je graag bij het ontwerp en de installatie van het project, zodat je verzekerd bent van een passende oplossing. In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van de audioproducten van Pan Acoustics  worden ervaren. Daarnaast heeft Tau vrijwel alle producten van Pan Acoustics en de andere merken uit zijn portfolio op voorraad, om je snel te kunnen voorzien in je project. Ook op zoek naar een mooie audio oplossing? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Neem dan contact op via het contactformulier of 050 549 9090.

 

Al Hijra over Tau:

“Tau Audio heeft ons voorzien van een goede service. Er werd in de tussentijd goed contact met ons gehouden.”