Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

OHM Audio bij A.S.V. Dizkartes Groningen

referentiecase OHM bij Dizkartes

Perfecte ervaring dankzij de juiste geluidsinstallatie

Bij A.S.V. Dizkartes is het feest niet compleet zonder hoogwaardig geluid met flink wat volume. Deze dynamische en moderne studentenvereniging zorgt ervoor dat studenten maximaal genieten van hun studententijd. En daar hoort muziek bij. Uiteraard van de beste kwaliteit. Met de bestaande geluidsinstallatie van Dizkartes was dit niet meer mogelijk. De luidsprekers waren verouderd en werkte deels niet meer. Hoog tijd voor iets nieuws.

Horen is geloven

Het pand van A.S.V. Dizkartes, gevestigd in de binnenstad van Groningen, bestaat uit meerdere verdiepingen die voorzien dienen te worden van geluid. En niet zomaar geluid. De studenten stellen hoge eisen aan de audio installatie en hebben om deze reden eerst een demonstratie aangevraagd. Dit is voor Tau Audio Solutions geen enkel probleem. Onze standaard opstelling in de showroom is iets aangepast naar de wensen van Dizkartes. Op deze manier hebben zij het fantastische geluid van de OHM audio luidsprekers mogen ervaren, wat er in resulteerde dat het Dizkartes pand al snel voorzien werd van dit prachtige geluid.

De audio oplossing

Voor een perfecte geluidsweergave is er een combinatie gemaakt van de OHM BRT-8, BRT-10, de BRS-15 subwoofers en een Ashly 4.8 SP Protea DSP System Processor. De verdiepingen bij Dizkartes zijn in meerdere zones verdeeld en de benodigde luidsprekers zijn hier op aangepast. Zo is een kleinere hoek achterin de ruimte voorzien van de OHM BRT-8. Deze 8” luidspreker met 1” compressie driver kent een vermogen van 200W@12 Ohm, met een frequentiebereik van 75Hz-25kHz en een 90°x 60° draaibare hoorn. De maximale SPL is maar liefst 126 dB.

In de voorste grotere zone is gebruik gemaakt van de OHM BRT-10. Een 10” luidspreker met 1” compressie driver met een vermogen van 300W@8 Ohm, een frequentiebereik van 72Hz-22kHz, eveneens met een 90°x 60° draaibare hoorn. De maximale SPL is 127,8 dB. In deze zone worden de lage tonen aangevuld met een OHM BRS-15 subwoofer. Een 15” subwoofer van 600W@8Ohm en een frequentiebereik van 45Hz-300Hz en een max SPL van 135dB.

Manieren van bevestigen

Zoals aangegeven hebben de OHM BRT-8 en 10 luidsprekers een draaibare hoorn. Deze luidsprekers kunnen optioneel geleverd worden met zowel een horizontale- of verticale beugel, al naar gelang de gewenste manier van installeren. Bij deze luidsprekers kunnen ook andere bevestigingen worden gebruikt, zoals de vaste grote muurbeugel en de tiltbare muurbeugel.

Met deze audio oplossing is het pand van Dizkartes voorzien van luidsprekers, dan wel horizontaal of verticaal geplaatst, en wisselend tussen BRT-8 voor de kleinere zones en de BRT-10 voor de grotere ruimten.

Haal alles uit je studententijd

A.S.V. Dizkartes is de grootste gelijkwaardige vereniging van Nederland. Met bijna 1000 leden en een Sociëteit in het hart van het centrum van Groningen is het de plek om vanaf dag één alles uit je studententijd te halen. De vereniging is (slechts) 30 jaar oud, maar nu al de op twee na grootste vereniging van Groningen. Vanuit de vereniging organiseren zij diverse activiteiten: van vergaderingen voor de verschillende commissies, tot aan themafeesten en eens elke 5 jaar een groot lustrum. De nieuwe geluidsinstallatie speelt hierin een belangrijke rol, zeker bij een feestje hoort immers perfect geluid.

2Join, licht, geluid, entertainment

2Join is de partner van A.S.V. Dizkartes op het gebied van hun audiovisuele vraagstukken. Hun team van AV specialisten heeft een zeer ruime kennis van de producten op de markt. Joris Bos, audio technicus bij 2join, was net als de Dizkartes studenten aangenaam verrast over het prachtige geluid en de kwaliteit van de OHM audio speakers. “Er zijn meerdere merken met dit kaliber luidsprekers, maar OHM springt er toch echt uit met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding”. Joris weet waar hij over praat. Dankzij hun verregaande kennis op het gebied van audio hebben zij menig event, van bruiloft, bedrijfsfeest tot aan festivals, voorzien van perfect licht en geluid. Naast de evenementen en verhuurtak kunnen zij klanten ook helpen bij verkoop en installatie of onderhoud aan installaties.

Elk project verdient een passende audio oplossing

Tau Audio Solutions beschikt over een enthousiast team van audiospecialisten. Zij helpen je graag met het selecteren van de juiste productmix. Ook begeleiden wij je graag bij het ontwerp en de installatie van projecten, zodat je verzekerd bent van een passende oplossing.

In de showroom van Tau Audio Solutions kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van onze audioproducten ervaren worden. Zeker de hoogwaardige oplossingen van bijvoorbeeld OHM audio, Pan Acoustics of SoundTube verdienen het om gehoord te worden. Daarnaast heeft Tau Audio Solutions vrijwel alle producten uit zijn portfolio op voorraad, om je snel te kunnen voorzien in je project. Ook op zoek naar een mooie audio oplossing? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Of wil je een productdemonstratie op (klant)locatie? Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons op +31(0)50 549 9090.

 

“Er zijn meerdere merken met dit kaliber luidsprekers, maar OHM springt er toch echt uit met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding”

2join logo