Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Geluidsmaskering BENU apotheek MCG

banner geluidsmaskering in BENU apotheek MCG

Privacy verbeteren bij de apotheekbalie

Regelgeving omtrent privacy is met het intreden van de AVG een stuk strenger geworden. Wanneer blijkt dat er door onvoldoende beveiliging persoonsgegevens op straat belanden, kunnen bedrijven forse boetes verwachten. Bij het afhalen en doorspreken van recepten in een apotheek is het echter vaak voor de omstanders eenvoudig te verstaan welke naam, geboortedatum en benodigde medicijnen een klant opgeeft. Hoe ervoor te zorgen dat elke klant aan de apotheekbalie een passend, persoonlijk advies en een uitgebreide uitleg ontvangt over het medicijngebruik, zonder dat de rest van de klanten kan meeluisteren?

Gebruik een geluidsmaskering systeem

De Quiet Technology (Qt) van Cambridge biedt geluidsmaskering systemen om de privacy te verbeteren in vrijwel elke ruimte. In het plafond van het baliegedeelte en in de wachtruimte van BENU apotheek MCG plaatste NEWCASE AUDIOVISUALS om deze reden twintig witte EAW-16-4 passieve emitters uit de QtPro-serie van Cambridge. Emitters zijn speciaal ontwikkelde plafondluidsprekers voor een geluidmaskering systeem. De emitters voegen geluid of ruis toe aan het frequentiegebied van spraak en verminderen zo de onderlinge spraakverstaanbaarheid. Om de emitters te bedienen, wordt een Qt 100 controller gebruikt. Voor het verzorgen van de achtergrondmuziek zijn full range speakers in het plafond gemonteerd, die door de (PLE-1MA030-EU) Plena mengversterker van Bosch aangestuurd worden. Om deze mengversterker netjes op te bergen, is deze in een (WCB9-645) 9HE patchkast van T-racks geïnstalleerd. Voor een overzichtelijk geheel zijn de ongebruikte ruimtes van de patchkast afgeschermd met ventilatie- en blindpanelen, uit de accessoires van T-racks. Ook de Cambridge Qt controller is in deze patchkast geïnstalleerd middels de speciaal geleverde montagebeugel. De emitters en inbouwluidsprekers passen uitstekend in de frisse, open uitstraling van deze fonkelnieuwe apotheek. Vanwege hun onopvallende, platte, witte grilles vallen deze namelijk nauwelijks op in het plafond, waardoor de ruimte zijn strakke en nette uitstraling behoud.

Dik tevreden

Cees Jan van Zadelhof van NEWCASE geeft aan dik tevreden te zijn over de werking van het geluidsmaskering systeem: “Na het installeren van het geluidsmaskering systeem, ben je elke keer weer verbaasd over hoezeer de ruis de verstaanbaarheid beperkt. Er is nu vanuit de wachtruimte helemaal geen focus meer op de baliegesprekken.” De samenwerking met Tau beviel ook goed: ”Tau geeft advies waar nodig, en hebben ter controle hun second opinion geven. Het is fijn om een leverancier achter de hand te hebben voor feedback en als extra klankbord. Zo weet ik zeker dat het door mij ingetekende emitterplan klopt en inderdaad de juiste oplossing biedt.”

Vertrouwen, deskundigheid en zorgvuldigheid

Huisartsen Centrum Goes is in augustus 2018 verhuisd naar een splinternieuw gebouw en vormt daar een nieuw medisch centrum, compleet met een inpandige, moderne BENU apotheek. Deze apotheek is een pionier in het verbeteren van de privacy van hun klanten in open ruimten. Dit probeert de apotheek op allerlei mogelijke manieren te bereiken, zowel auditief met de geluidsmaskering oplossing van Cambridge, als ook visueel. De nieuwe ruimte moet aanvoelen als een ontmoetingsplek en een open en toegankelijk ambiance creëren voor de klanten. Ter bescherming van de onderlinge privacy, zijn er afschermingen geplaatst tussen de verschillende balieplekken. Om het open gevoel te behouden, is hier gekozen voor een ronde, glazen afscherming. Dit zorgt er echter voor dat de medicijnafgifte en eventueel de patiëntgegevens op het beeldscherm zichtbaar zijn. Daarom wordt, ter hoogte van deze afgifte en het computerscherm, een afdruk op de afschermingen geplaatst, die het zicht belemmert.

Perfect advies met oog voor detail

NEWCASE AUDIOVISUALS biedt oplossingen voor geluid, beeld en ICT. Vanuit Almere staan zij klaar voor klanten binnen en buiten Nederland. Bij het bieden van hun oplossingen zorgen ze er ten allen tijde voor afgestemd te zijn op de wensen van de klant, de marktbenadering van het bedrijf en op de doelgroep. NEWCASE levert losse apparatuur, verzorgt desgewenst het ontwerp en tevens de oplevering van volledige audiovisuele installaties. Het bedrijf is onder andere actief in retail, horeca, onderwijs- en zorginstellingen, sportfaciliteiten, winkelcentra en kantoren. Ondertussen heeft NEWCASE meerdere geluidsmaskering projecten uitgevoerd bij apotheken, waaruit de uitstekende toepasbaarheid van dit product bij deze branche blijkt. Een ander leuk project waarbij NEWCASE en Tau hebben samengewerkt betrof de Bijenkorf, waar de etalages voorzien werden van SolidDrive transducers. Deze zijn op het glas geplaatst, waardoor het gehele etalageraam getransformeerd werd in een luidspreker. Een elegante oplossing voor een situatie waar aan de buitenkant van de winkel geen speakers geplaatst konden worden, maar wel muziek gewenst was.

Ook jouw project verdient een passende audio oplossing

Tau beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen graag met het selecteren van de juiste productmix. Ook kan Tau begeleiding bieden bij het ontwerp en de installatie van projecten zodat je verzekerd bent van een perfect op maat gerealiseerde oplossing. In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en kwaliteit van de geluidsmaskering van Cambridge worden ervaren. Daarnaast heeft Tau vrijwel alle producten van Cambridge, Bosch, T-racks en de andere merken uit het portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten. Ook op zoek naar een geweldig klinkende audio oplossing? Neem dan contact op via het contactformulier of 050 549 9090.

 

NEWCASE over Tau:

“Tau denkt mee op een snelle en actieve manier.”

Logo NEWCASE AUDIOVISUALS