Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Woonzorgcentrum Frittemahof Sneek

Tau Audio Solutions bv heeft in opdracht van Feenstra Heerenveen een op maat gemaakt achtergrondmuziek- en presentatie systeem geleverd t.b.v. project Woonzorgcentrum Frittemahof te Sneek.

Frittemahof is een algemeen huis. Ze streven daar naar gezelligheid, openheid en warmte voor alle bewoners. Het huidige woonzorgcentrum ontstond in 1970. Toen werden de toenmalige zorgcentra het Cruycebroedershof en het Nieuw Frittemahof samengevoegd. Frittemahof heeft dus een rijke historie in de zorg- en hulpverlening aan ouderen.

Tau Audio Solutions heeft in opdracht van Feenstra Heerenveen in de gemeenschappelijke ruimtes restaurant, atrium en bruin café meegeholpen om daar middels hoogwaardig audio apparatuur een stuk gezelligheid te creëren.

Toegepaste apparatuur

Als hart van de installatie is gekozen voor de Ashly Pema4250.10 matrix versterker. De 4 x 250 Watt 100V maakt het mogelijk om al deze ruimtes aan te sturen en is door zijn veelzijdigheid en eenvoudige programmeermogelijkheden bij uitstek geschikt. De WR5e wandcontrolepanelen maken het mogelijk om lokaal elke ruimte apart in bronkeuze, bronvolume en algemene volume te regelen.

Als slechthorende installatie is gekozen voor een tweetal “Ultra Low-Spill over” ringleidingsystemen van Ampetronic, respectievelijk in het atrium en restaurant. Overspraak tussen beide aangrenzende ruimtes alsmede de aangrenzende zorgwoningen wordt hiermee uitgesloten. Beide systemen worden aangestuurd door de nieuwe generatie Ampetronic MLD9 ringleidingversterkers.

Alle ruimtes zijn uitgevoerd met SoundTube luidsprekers. Het atrium en bruin café zijn voorzien van SoundTube SM500i-wh opbouwluidsprekers en het restaurant met SoundTube CM62-BGM-wh inbouwluidsprekers. SoundTube luidsprekers zijn gekend om hun veelzijdigheid. Een uitstekende spraakverstaanbaarheid en een heldere muziekweergave.