Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

SoundTube in het Noorderpoort college

SoundTube in het Noorderpoort college banner

Onopvallend opvallen

Hoe kun je zorgen dat een installatie de aandacht trekt, maar toch opgaat in de omgeving? Voor deze uitdaging kwam Noorderpoort onlangs te staan. In een compleet nieuw in te richten pand in Groningen, wilde Noorderpoort een uitdagende locatie creëren om mensen enthousiast te maken voor het Noorderpoort college, een Hotspot. Studenten in spe kunnen hier alle benodigde informatie krijgen over de verschillende opleidingen. Ook is het een plek om workshops te volgen, inspiratie op te doen over interessante, innovatieve projecten en samen aan de slag te gaan. Bano installeerde gecombineerde digitale borden met custom-made whiteboards door het gehele gebouw en er werd een interactieve scherm geplaatst, met een camera, zodat er selfies kunnen worden genomen. In de Hotspot was er verder behoefte aan een hoogwaardige geluidsinstallatie. De uitdaging was om met zo weinig mogelijk luidsprekers fantastische geluidskwaliteit en uitstekende spraakverstaanbaarheid te produceren. Vanwege de goede spraakverstaanbaarheid, is er gekozen voor het merk SoundTube. Vanwege de fantastische dekking, bleek de LA880i het meest geschikt voor dit project, hiervan werden er twee geïnstalleerd. De luidsprekers worden aangestuurd door een KLR-2000, een lichtgewicht, krachtige eindversterker van Ashly. Met een projector, met bijbehorend scherm, werd het videogedeelte van deze AV-installatie ingericht. Zodoende werd er met slechts enkele apparaten, toch een volwaardige inspirerende beleving gerealiseerd.

SoundTube LA880i + gele verf = sprekende eyecatcher

Vervolgens kwam hier het vraagstuk om de hoek kijken; hoe onopvallend op te vallen? De Hotspot is grotendeels ingericht in de gele huisstijlkleur van Noorderpoort en daar moest deze installatie ook in worden uitgevoerd. Geen probleem, natuurlijk. Na een bezoekje aan onze vaste meubel- en interieurspuiterij, waren de twee LA880i’s precies dezelfde kleur als hun omgeving. Zo gaan de luidsprekers op in de installatie, maar vormt het geheel toch een echte eyecatcher!

Nuchter en to the point

Nu de installatie enige tijd in gebruik is, kan geconcludeerd worden dat deze naar wens werkt; de gele SoundTube luidsprekers bevallen zeer goed. Ook de samenwerking met Tau kan de goedkeuring wegdragen, Erwin Balkema van Bano: “We hebben voor Tau gekozen omdat wij hen kennen als betrouwbare leverancier en hebben de samenwerking als zeer goed ervaren. Nuchter en to the point.”

Ons succes is het succes van ons samen

Met 16 verschillende scholen is Noorderpoort één van de grootste ROC’s van Noord-Nederland, te vinden in Assen en in de provincie Groningen. Hier worden maar liefst 170 mbo opleidingen aangeboden, plus cursussen, om- of nascholing en inburgeringstrainingen. Er wordt gewerkt met een activerende didactische aanpak en een variatie in werk- en leervormen, zowel individueel als groepsgewijs. Daarnaast biedt dit Regionale OpleidingsCentrum innovatieve internationale projecten, studiereizen, uitwisselingstrajecten en stages voor docenten en studenten. Noorderpoort wil zijn studenten toekomstgericht opleiden tot succesvolle beroepsbeoefenaars. Daarom wordt ingezet op studenten die vakmanschap ontwikkelen in een beroep en tegelijkertijd in staat zijn om mee te bewegen met de veranderende arbeidsmarkt. Het onderwijs is actueel en anticipeert op ontwikkelingen in beroepen, de arbeidsmarkt en de maatschappij. Noorderpoort is groot, maar kiest voor ‘klein’: overzichtelijke scholen met een eigen karakter, waar iedereen elkaar kent. Op veel van de locaties is ingezet op duurzame en energiezuinige bouw. In moderne en transparante ruimtes wordt creatie en co-creatie aangemoedigd.

Engaging audiences

Bano bedenkt, ontwerpt en ontzorgt op het gebied van event technologie. Of het nu gaat om standbouw, evenementen of audiovisuele totaaloplossingen, Bano zorgt ervoor dat jouw bedrijf uitblinkt, indruk maakt en zich onderscheidt van de concurrentie. Middels verkoop, verhuur én installatie van hoogwaardige, innovatieve en betrouwbare licht-, geluids- en beeldtechnieken, kan iedere ruimte optimaal ingericht worden. Met de kennis en ervaring van zijn 30 vaste teamleads om ieder publiek te enthousiasmeren, biedt Bano al 55 jaar zijn klanten in binnen- en buitenland het ultieme podium om een boodschap over te brengen. Daarnaast investeert het bedrijf continu in nieuwe technieken en worden er unieke producten ontwikkeld die de klanten elke keer opnieuw te verbazen. Het is dan ook geen wonder dat Bano Noorderpoort al 10 jaar als klant mag verwelkomen, om hun van alle audio en video apparaten te voorzien die benodigd zijn om de lessen altijd door te laten gaan.

Elk project verdient een passende audio oplossing

Tau beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen graag met het selecteren van de juiste productmix. Ook kunnen ze begeleiden bij het ontwerp en de installatie van projecten, zodat men verzekerd is van een passende oplossing. In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van SoundTube, Ashly en de andere audioapparatuur uit ons portfolio worden ervaren. Daarnaast heeft Tau vrijwel alle producten van SoundTube en de andere merken uit zijn portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten. Ook op zoek naar een mooie audio oplossing? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Neem dan contact op via het contactformulier of 050 549 9090.

 

Bano over Tau:

“We hebben de samenwerking als zeer goed ervaren, nuchter en to the point.”

logo Bano engaging audiences