Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Creatieve geluidsoplossingen voor unieke locaties

creatieve geluidsoplossingen voor unieke locaties banner

Met regelmaat krijgt Tau aanvragen waarbij men op zoek is naar een audio oplossing, maar de locatie of voorwaarden van een dusdanige aard zijn dat lang niet iedere oplossing zomaar geschikt is. Om een idee te geven van een aantal unieke projecten waar we samen met onze klanten aan gewerkt hebben leggen we een aantal situatieschetsen voor.

Bekabeling in monumenten

Bedrading is in sommige omgevingen lastig te realiseren. Is er bijvoorbeeld sprake van zeer unieke architectuur die niet of nauwelijks aan te passen is, dan is het zonde of soms zelfs onmogelijk om meters aan bekabeling te moeten trekken. Zo wil men bijvoorbeeld in monumenten zo min mogelijk kabels leggen. Voor deze omgevingen zijn Dante luidsprekers, zoals de IPD-CM-serie van SoundTube, de ideale oplossing. Deze luidsprekers worden middels een enkele ethernetkabel voorzien van het audiosignaal, de voeding en de controlefuncties. De voeding wordt in deze gevallen verzorgt door een PoE(+) switch, ook verkrijgbaar bij Tau. Voor stroomvoorziening in niet-PoE (Power over Ethernet) installaties kunnen de luidsprekers worden aangesloten op een 12 of 24 volt DC voedingsconnector.

Perfecte dekking in grote en hoge ruimten

In grote ruimten met een hoog plafond kan het lastig zijn om de juiste dekking te bereiken. Vaak werken in dat soort ruimten, zoals pakhuizen of magazijnen, overal mensen en is het van belang dat de audio overal goed verstaanbaar is. Niet alleen omdat iedereen dan de muziek goed kan verstaan, maar vooral in het geval van omroepen of ontruiming in noodsituaties is een goede dekking van groot belang. Voor dit soort toepassingen levert SoundSphere de perfecte luidsprekers. Door de specifieke ronde vorm is het mogelijk om met minder luidsprekers egaal, full range geluid over een wijder gebied te verspreiden. De luidsprekers geven namelijk 360° hemisferische dekking naar beneden en opzij en zorgen voor een brede dekking van goede kwaliteit van muziek en spraak.

Optimale spraakverstaanbaarheid

Er zijn situaties waarbij de spraakverstaanbaarheid tijdens het omroepen van berichten optimaal moet zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan omgevingen waar continue berichten omgeroepen worden voor passagiers, zoals vertrekhallen in vliegvelden of grote treinstations. Pan Acoustics ontwierp Beam Steering Technology, waarmee luidsprekers worden voorzien van stuurbare geluidsbundels, die precies afgesteld kunnen worden op het gewenste publiek. Hierdoor levert elke luidspreker constante geluidsdruk en volume en gelijkmatig verdeelde, natuurlijke geluidsweergave, ook in grote ruimtes. De luidsprekers, zoals die uit de Pan Beam-serie zorgen hierdoor voor uitstekende spraakverstaanbaarheid. Voor het optimale resultaat, kan Tau STI metingen uitvoeren. Naar aanleiding van de meting is het juiste geluidsniveau vast te stellen en wordt de perfecte instellingen van de audio apparatuur bepaald. Op deze manier kunnen we voor ultieme verstaanbaarheid zorgen in de gehele ruimte.

Toepassing in extreme omgevingen

Ook in extreme omstandigheden en op werklocaties waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen wil je natuurlijk kunnen vertrouwen op je luidsprekers. Voor toepassing in bijzondere omgevingen zijn er verscheidene luidsprekers beschikbaar bij Tau die voorzien zijn van een certificeringen. Deze certificaten geven aan in welke mate een luidspreker beschermd is tegen bepaalde invloeden van buitenaf. Zo zijn bijvoorbeeld de LH3-UC25XS en de LH3-UC25XL uit de Bosch LH-serie specifiek geschikt voor (potentieel) explosiegevaarlijke omgevingen.

Uitdagingen bij het leggen van ringleidingen

Ook op het gebied van ringleidingsystemen zijn er uitdagingen. Zo komen we regelmatig locaties tegen waarbij de inductielus verwerkt dient te worden in een oplopend podium. Ook zijn er situaties waar er geen mogelijkheid is om de lus in de vloer te verwerken en men ook niet wil werken met infrarood. Vanwege het magnetische veld is het echter van belang dat de inductielus op de juiste manier gelegd wordt. Tau Audio Solutions BV denkt altijd mee over de mogelijkheden, zoals het verwerken van de lus in het plafond. Voor het beste resultaat, kan Tau een proefmeting uitvoeren. Naar aanleiding van de meting wordt er gekeken op welke manier de lus gelegd kan worden, zodat het magnetische veld voldoende dekking biedt. Ook wordt er bepaald welke ringleidingversterkers geschikt zijn voor het project. Op deze manier kunnen we voor ultieme verstaanbaarheid zorgen voor alle aanwezige gehoortoestelgebruikers.

Voor elk uniek project de juiste geluidsoplossing

Ook bezig met een uniek project en wilt u brainstormen over de mogelijkheden? Advies gewenst bij aanschaf of installatie van de juiste audio opstelling? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Tau beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen graag bij vragen. Neem contact op via het contactformulier of +31 50 549 9090.

Op de hoogte blijven van dit en ander audionieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.