Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Getest door onze techneut: WORK PRO PA1254 eindversterker

WOKR PRO PA1254 eindversterker

In deze nieuwe rubriek ‘Getest door de techneut’ testen de audio experts van Tau Audio Solutions voor u diverse producten en systemen.

Het merk WORK PRO biedt een exclusief assortiment producten die zich erop richt om in de behoeften van de gebruiker te voldoen.
Denk hierbij aan diverse soorten luidsprekers; opbouw, inbouw, zuilluidsprekers, pendelluidsprekers en meer. Ook (100V) versterkers, mixers, players en microfoonsystemen behoren tot het assortiment. Dit maal hebben we de PA1254 eindversterker van WORK PRO onder de loep genomen.

Krachtig en efficiënt

De PA1254 eindversterker van WORK PRO is (zoals de naam niet doet vermoeden) een 4x 150W eindversterker (aan 4 Ω) met een ingebouwde cross-over en negen ‘operation modes’. De eindversterker is slechts 1HE hoog en heeft vier volumeregelaars voorop met de benodigde signal, clip, bridged en protection leds. De aan/uit schakelaar wordt diffuus blauw verlicht als het apparaat aan staat. De PA1254 heeft klasse D eindversterkers. Binnenin het apparaat zien we twee modules liggen; in elke module zit een voeding met twee eindversterkers. Het ziet er allemaal netjes uit en kleine ledjes op de print geven aan wanneer de versterker is ingeschakeld.

Allereerst sluiten we de versterker aan op onze dummy load om te kijken wat het uitgangsvermogen is aan 4 en 8 ohm. De meting wordt uitgevoerd met 1kHz en we draaien het volume omhoog, totdat het clip-ledje net aan springt, en we nog geen duidelijke vervorming op de oscilloscoop kunnen waarnemen. Bij 4 ohm meten we een uitgangsspanning van 24,6Vrms en bij 8 ohm meten we 26,9Vrms. Dit komt overeen met respectievelijk 151W en 90W. Geheel conform de specificaties van het apparaat. Uiteraard willen we ook nog weten wat er gebeurt als we de frequentie omhoog draaien. Bij 20 KHz komt er een verbazende 26,7V uit het apparaat, bijna 180W. Keurig!
Na enkele minuten op vol vermogen liet ook de ventilator van zich horen.

Prima muziekweergave en fluisterstil

Dan maar even luisteren; zonder ingangssignaal. Het is stil, ook met het oor voor de tweeter. Geen ruisje en geen brommetje.
De muziekweergave is prima, hier valt niks op aan te merken, zeker niet gezien de prijs van het apparaat.

9 verschillende modes

Alle aansluitingen op het apparaat gebeuren de bijgeleverde euroblock connectoren.
De negen modes zijn als volgt:

1- Vier kanalen onafhankelijk
2- Alle kanalen parallel
3- A en B gebrugd, C en D gebrugd
4- A en B parallel, C en D parallel
5- A en B stereo, C en D gebrugd (Full-range)
6- A en B parallel, C en D gebrugd (Full-range)
7- A en B stereo, C en D gebrugd (Subwoofer, input C)
8- A en B stereo, C en D gebrugd (Subwoofer, input A)
9- Mute

WORK PRO PA1254 rear end

Eindversterker voor vele toepassingen

Deze modes geven nogal wat mogelijkheden. Behalve mode 9, welke alleen handig is om de ventilator te testen. In mode 2 kunnen er in totaal 16 stuks NEO 5 speakers worden aangesloten voor toepassing bijvoorbeeld in een restaurant. Een hele mooie andere oplossing voor datzelfde restaurant zijn acht stuks OHM Bootique luidsprekers met een BRS12 subwoofer en de PA1254 versterker in mode 8 geschakeld. Met de ingebouwde crossover, die in mode 7 en 8 actief is, kan dit perfect worden afgeregeld. Het is zelfs mogelijk om 16 Bootique luidsprekers aan te sluiten, deze zijn namelijk 16 Ω.

Het feit dat de eindversterker is te belasten tot 2 Ω (gebrugd 4 Ω) en de verschillende modes maakt deze versterker zeer geschikt voor vele doeleinden. In de gebruiksaanwijzing van de PA1254 eindversterker heeft WORK PRO diverse mogelijkheden aangegeven.

Conclusie

Al met al is de PA1254 van WORK PRO een handige eindversterker die in veel verschillende toepassingen inzetbaar is, weinig ruimte inneemt in de apparatuurkast en gewoon goed klinkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van WORK PRO voor jouw projecten?

Neem contact op met Tau Audio Solutions via +31(0)50-549 90 90 of info@tau.nl. Onze audio experts helpen graag om al je vragen te beantwoorden.

 

 

Artikelen reeks

Eerder schreven we op Tau.nl al over deze producten:
Getest door onze techneut: (les)tijdsignaleringssystemen