Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Praktijkvoorbeelden met STS-serie intercomsystemen

 

STS Intercomsystemen toepassingen

 

Intercomsystemen, de afgelopen periode zag je intercomsystemen steeds vaker op verschillende (openbare) ruimten. Voor de veiligheid van medewerkers en bezoekers zijn er op diverse plaatsen (plexi-)glazen schermen geplaatst bij onder meer balies en kassa’s. Echter, een (glazen) barrière beperkt de spraakverstaanbaarheid; het verstaan van de persoon aan de andere zijde van het scherm is soms extreem lastig. Voor deze situaties hebben we een eenvoudige oplossing: een raam intercomsysteem. Met een intercomsysteem blijft goede communicatie mogelijk. Optimale verstaanbaarheid ondanks een barrière.

Maar geen situatie is gelijk. Dit is dan ook de reden dat Contacta maar liefst 21 verschillende sets intercomsystemen aanbiedt. Of stel je eigen intercom set samen met de losse componenten. Voor iedere situatie een geschikt intercomsysteem.

Praktijkvoorbeelden met een raam intercomsysteem

De toepassingen met onze intercomsystemen van Contacta zijn zeer divers. Bijvoorbeeld voor gebruik buiten, een openbare ruimte met veel omgevingsgeluid of nieuwbouw locaties. In dit artikel lees je er alles over toepassingsmogelijkheden met verschillende typen intercomsystemen. Onderaan het artikel vind je tevens een compleet overzicht met de intercomsets van Contacta naar toepassing gespecificeerd.

Openbare ruimte met omgevingsgeluid

Intercomsysteem STS-K035

Voorbeeld van toepassing met de STS-K035 intercomsysteem.

 

Intercomsystemen voor openbare ruimten met omgevingsgeluid. Op de foto is de STS-K035 intercomsysteem toegepast. In deze situatie is er een smalle balie aanwezig waar het intercomsysteem eenvoudig op geplaatst kan worden. Dankzij een combinatie van luidsprekers en microfoons aan weerszijden is het mogelijk om met elkaar te communiceren. Het systeem bestaat uit een opbouwluidspreker en een microfoon met naar rechts gebogen hals. Dit type intercomsysteem heeft een directionele microfoon welke spraak van de bezoeker die bij de balie staat oppakt. Tevens heeft de STS-K035 een ringleidingsysteem. Hierdoor is het intercomsysteem ook eenvoudig te gebruiken door slechthorenden. Dit alles maakt dat dit type intercomsysteem een ideale oplossing is voor locaties met veel achtergrondgeluid.

Toepassingen met de STS-K035:

 • Tankstations
 • Postkantoren
 • Informatiecentra
 • Theaters
 • Banken

Andere intercomsystemen die bij ons verkrijgbaar zijn met een directionele microfoon aan de bezoekerszijde:

STS-K072 Contacta STS-K001L
STS-K072 STS-K001L

 

Situaties met afstand van de microfoon

Intercomsysteem STS-K070

Voorbeeld van toepassing met de STS-K070 intercomsysteem.

Door de situatie met covid-19 zijn er diverse verzorgingstehuizen die een speciale ontmoetingsruimte hebben gecreëerd. Een (plexi-)glazen bescherming is geplaatst tussen de ouderen en bezoekers. Op deze wijze wordt het toch mogelijk om familie en/of vrienden te kunnen ontmoeten in een veilige omgeving. Op de foto is de STS-K070 intercomsysteem toegepast. Dit type intercomsysteem is te gebruiken in rustige omgevingen en waarbij men niet altijd heel dicht bij de microfoon staat of zit. Om deze reden is een omnidirectionele microfoon hier de oplossing. Dit type microfoon vangt het geluid rondom in de omgeving op.

Andere intercomsystemen die verkrijgbaar zijn met een omnidirectionele microfoon:

STS-k002l-01G-B Contacta STS-K002LB Contacta STS-K003L
STS-K002-01 STS-K002L STS-K003L

 

Intercomsysteem voor gebruik buiten

Intercomsysteem voor buiten

Voorbeeld van toepassing buiten met een Contacta intercomsysteem.

Regelmatig zien we ook toepassingen waarbij een intercomsysteem buiten gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan loketten bij festivals, sportverenigingen, luchthavens, of dierentuinen en pretparken. In deze situaties zien we vaak dat er een vrij kleine balie of geen balie aanwezig is aan de bezoekerszijde. Daarnaast wil men voorkomen dat de componenten van het intercomsysteem losgehaald en of meegenomen kunnen worden. Een vandaalbestendige microfoon die op het raam gemonteerd wordt is hierbij ideaal. Voor deze situatie biedt een robuust intercomsysteem van roestvrij staal een uitkomst.

Intercomsysteem STS-K060     Intercom STS-K060 buiten

In dit voorbeeld (linker foto) is de STS-K060 intercomsysteem toegepast. De luidsprekers van de STS-K060 worden gemonteerd, waardoor het hele systeem goed vast zit. Een andere optie is de luidsprekers boven het (glazen)scherm te plaatsen (rechter foto). Hierdoor vallen de luidsprekers minder op, kan men er ook niet altijd bij en hebben de luidsprekers minder last van de weerselementen zoals wind en regen. Tevens heeft de STS-K060 een ringleidingsysteem. Hierdoor is het intercomsysteem ook eenvoudig te gebruiken door slechthorenden.

Andere geschikte intercomsystemen in dergelijke situaties zijn:

Contacta STS-K060 Contacta-STS-K062 Contacta STS-K064
STS-K060 STS-K062 STS-K064
intercomsysteem STS-K058 Contacta STS-K015
STS-K058 STS-K015

 

Naar wens van de architect

Intercomsysteem STS-K003L

Bij nieuwbouw locaties zien we regelmatig dat er strikt moet wordt gehouden aan het ontwerp van de architect. De architect heeft een ontwerp gemaakt en heeft een bepaald beeld voor zich van hoe de balies eruit dienen te komen zien. Een zeer aanwezige microfoon en/of luidspreker zijn in dat geval niet altijd wenselijk. Ook voor deze situaties hebben wij een passende oplossing voor een raam intercomsysteem. De STS-K003L intercomsysteem bestaat uit een inbouw microfoon en luidspreker. Hierdoor vallen ze vrijwel niet op. Optioneel kan de bezoekerszijde en personeelszijde uitgerust worden met inbouwluidsprekers en microfoons.

 

Contacta intercomsystemen

Het merk Contacta staat voor kwaliteit, betrouwbaar en goed geprijsd. Ze staat bekend om hun efficiënt en relatief eenvoudig toe te passen ringleiding-, intercom- en wachtrijmanagement systemen. De betrouwbare producten bevorderen klantenservice en verbeteren de toegankelijkheid. Contacta’s producten worden onder andere gebruikt in apotheken, banken en de publieke dienstverlening.

Bekijk hier het complete overzicht van de STS-serie intercomsystemen

 

Meer weten of advies nodig?

Zoals reeds te zien is in deze voorbeelden zijn er tal van oplossingen mogelijk met een intercomsysteem. Belangrijk is om stil te staan bij de omgeven, en vooral bij de omgevingsgeluiden, en de mogelijkheden voor het plaatsen van de componenten. Bij Tau Audio Solutions denken wij hierin graag met je mee. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie en of advies. Bel ons op 050-549 90 90 of stel je vraag via het contactformulier.

 

Onze raam intercomsystemen worden onder andere toegepast in:

 • Scholen en universiteiten
 • Supermarkten
 • Retail en horeca
 • Apotheken
 • Transport
 • Verzorgingstehuizen
 • Ziekenhuizen
 • Gebedshuizen
 • Theaters en bioscopen
 • Musea
 • Ambassade en consulaat
 • Sportstadia
 • Overheidsinstanties
 • Ziekenhuizen
 • Tankstations
 • Postkantoren
 • Banken

STS applications Matrix Tau 2020

Download hier het overzicht met de intercomsets
van Contacta naar toepassing gespecificeerd (PDF)