Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Tijdmanagement en audioberichten in zorginstellingen

 

De zorgsector staat, in deze ongekende tijden met de uitbraak van het coronavirus, meer onder druk dan anders. De pandemie heeft een uitzonderlijke mobilisatie van het hele zorgpersoneel in de gezondheidszorg vereist, en het is nog niet voorbij. Welke oplossingen zijn er om handen wassen en desinfecteren te stimuleren? Hoe kan de planning en roosters in ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen worden gecoördineerd? Zorgorganisaties hebben niet alleen optimaal tijdbeheer nodig, maar ook oplossingen voor het uitzenden van informatie en waarschuwingsberichten en een nauwkeurige tijd. Allemaal gesynchroniseerd. Tijdmanagement is cruciaal in de zorgsector.

Tijdmanagement

De zorgsector vereist een perfecte coördinatie van personeel. En het coronavirus heeft meer dan ooit de onontkoombare behoefte aan optimaal tijdmanagement in zorgorganisaties aangetoond. Tijdmanagement is cruciaal bij medische faciliteiten. Dit om het personeel te coördineren en het toedienen van medicatie is afhankelijk van een nauwkeurige tijd. Tijdsgebonden gebeurtenissen dienen met precisie te worden vastgelegd en weergegeven. Fouten hierin door een klok die achter blijkt te lopen kunnen in deze situaties grote gevolgen hebben. Precieze en gesynchroniseerde tijd wordt gegarandeerd door een tijdserver die ook voor ziekenhuizen vele voordelen biedt.

tijdmanagement zorgsector timeserver

 

Een tijdserver heeft veel voordelen vooral in zorginstellingen. Integreer een tijdserver om:

  • Zorg onder alle omstandigheden voor een nauwkeurige en betrouwbare tijd
  • Verbeter het welzijn van patiënten door de organisatie en prestaties van teams te optimaliseren
  • Synchroniseer computers, medische apparaten en alle IT-apparatuur die op uw netwerk(en) is aangesloten
  • Tijdstempel voor elke actie en gebeurtenis
  • Geef identieke tijd weer op een kloknetwerk
  • Versterk uw netwerkbeveiliging

Verspreid tijdinformatie via een netwerk van speciaal ontworpen klokken

De gesynchroniseerde kloksystemen van Bodet Time bieden in tijdgebonden gebeurtenissen voor zorginstellingen een passende oplossing. Door middel van tijdsynchronisatie via DCF, GPS of NTP kan er een netwerk van klokken opgezet worden die exact op tijd en synchroon lopen. De keuze van de klok hangt af van de installatielocatie. Er zijn klokken beschikbaar geschikt voor operatiekamers, als analoge of digitale klokken welke geschikt zijn voor slaapzalen, gang, receptie, kantoren of vergaderruimten. Tijdsynchronisatie oplossingen van Bodet Time bieden niet alleen de mogelijkheid om alle klokken te voorzien van de exacte tijd, ook extra apparaten bijvoorbeeld in uw IT-netwerken worden gesynchroniseerd. Op deze manier versterkt tijdsynchronisatie oplossingen de beveiliging van uw netwerk.

Hieronder een aantal suggesties:

Operatiekamer

De klok is snel en gemakkelijk af te lezen, geeft uren, minuten en seconden weer. Met zijn geïntegreerde stopwatch die wordt bestuurd door een toetsenbord op afstand, kan de tijd van elke chirurgische ingreep (anesthesie, incisie, reanimatie) worden beheerd. Het roestvrijstalen frame en glazen ruit vergemakkelijken de reiniging en zorgen voor een perfecte hygiëne.

tijdmanagement zorgsector klok operatiekamer Bodet

Zalen en gangen

De Profil 700-reeks analoge klokken is ontworpen om te voldoen aan de hygiënestandaard in ziekenhuizen. De roestvrijstalen behuizing en het oppervlak van gehard glas zorgen voor een gemakkelijke reiniging. De bevestigingsschijf zorgt er voor dat de klok dicht tegen de muur kan worden bevestigd. Vuilophoping wordt hierdoor verminderd. De dubbelzijdige versie van deze klok maakt dat deze gemakkelijk af te lezen is vanaf beide zijden en op afstand.

tijdmanagement zorgsector digitale klok Bodet

Kamers

Deze discrete klok is ideaal voor dagelijks gebruik op de kamer van de patiënten. Het gedimde display verblindt niet en is dankzij het goede contrast goed afleesbaar. De stille werkingsmodus zal het comfort en de rust van patiënten niet verstoren.

tijdmanagement zorgsector digitale klok Bodet

 

Audio over IP: Synchronisatie voor het uitzenden van audioberichten

Combinaties met Audio over IP behoren tot de mogelijkheden. Op dit moment is het belangrijker dan ooit om rekening te houden met de juiste voorzorgsmaatregelen: het gebruik van gezichtsmaskers, het houden van 1,5 meter afstand, (hand)hygiëne en het gebruik van desinfecterende middelen. Echter, kan het soms gebeuren dat de aandacht even verslapt, doordat het nieuwe maatregelen zijn. In de situatie rondom het coronavirus waarmee zorginstellingen op dit moment worden geconfronteerd, is het de uitdaging om mensen effectief te informeren door middel van een audiosysteem.

Bodet tijdsignaleringssysteem harmonys

Een passende audio oplossing is het Bodet Harmonys systeem. Op gezette tijden kunnen er (gesproken) meldingen uit gezonden worden via de IP Sounders. Via de masterklok worden deze meldingen aangestuurd. De meldingen kun je zelf aanmaken en aanpassen aan jouw wensen en eisen. Op deze wijze kun je zorg dragen dat men op de extra maatregelen let in deze ongekende tijden.

 

Meer informatie of advies?

Op onze speciale website tijdexpert.nl is meer informatie te vinden, specifiek over Bodet Time klokkensystemen. Persoonlijk advies? Vragen? Onze experts helpen je graag verder met je (aan)vraag. Neem direct contact met ons op via sales@tau.nl of bel +31(0)50 – 549 90 90. Samen kijken we naar een passende oplossing voor uw project.

 

Lees verder

Kijk op de website www.tijdexpert.nl voor meer informatie over het brede assortiment digitale en analoge klokken van Bodet Time.

 

 

Op de hoogte blijven van dit en ander audionieuws?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.