Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Tour Guide systeem: goede verstaanbaarheid altijd en overal

Tour guide systeem goede verstaanbaarheid altijd en overal

Het toespreken van groepen vergt de juiste aanpak als men voor iedereen duidelijk en goed verstaanbaar wil zijn. Zeker in tijden van Corona waarbij het niet mogelijk is om de groep te vragen iets dichter bij elkaar te gaan staan, zodat de spreker niet luider hoeft te praten. Zowel inpandig als buiten kan het voorkomen dat er daarom extra voorzieningen moeten worden getroffen voor het realiseren van een goede verstaanbaarheid. Is er geen vaste geluidsinstallatie aanwezig? Een tour guide systeem biedt in situaties als deze uitkomst. Waar moet je opletten bij de keuze van een tour guide systeem? En welke verschillende tour guide systemen zijn er en voor welke toepassing zijn ze geschikt?

Vast of mobiel

Belangrijk bij de keuze van een passende oplossing is de manier waarop deze toegepast gaat worden. Gaat het om een vaste locatie waar met regelmaat groepen toegesproken worden? Een passende oplossing in deze situatie is te kiezen voor een vaste geluidsinstallatie met desgewenst een draadloze handheld microfoon of een zwanenhalsmicrofoon gemonteerd op een lessenaar. De opties, zowel voor binnen- als buitenlocaties, zijn eindeloos, al naar gelang de locatie, de wensen en eisen.

Hoe zit het in situaties wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een vaste ruimte en het elke keer een andere locatie betreft? En wat als er zelfs tijdens het toespreken van de groep rondgelopen of gereden wordt? Denk hierbij aan stadswandelingen of (georganiseerde) rondleidingen door een museum, galerij, toeristische attractie, of bedrijf. Tijdens openlucht rondleidingen lopen de deelnemers verder uit elkaar, bovendien wordt de communicatie bemoeilijkt door verkeer en wind. In situaties als deze is het belangrijk dat men de spreker goed verstaat. Een tour guide systeem zorgt er voor dat je zowel binnen als buiten perfect verstaanbaar te zijn.

It’s as simple as that

Voor dit soort situaties biedt Tau Audio Solutions een prachtige, simpele en zeer effectieve oplossing op basis van Ultra High Frequency (UHF). Van de merken Contacta en T-Audio hebben wij een uitgebreid aanbod van professionele tour guide systemen in onze productportfolio. Deze veelzijdige tour guide systemen zorgen voor een optimale verstaanbaarheid bij je gasten en wordt de rondleiding een optimale ervaring voor je bezoekers.

De spreker maakt gebruik van een zogenoemde beltpack zender met een dasspeld microfoon. De beltpack zender is een klein en handzaam apparaatje (Bij T-audio slechts 8.26 × 4.0 × 1.2 cm). De zender past door zijn compacte formaat gemakkelijk in bijvoorbeeld een broekzak, kan vastgeklikt worden aan een tas of riem of kan met een lus om de nek gehangen kan worden. De luisteraars krijgen ieder hun eigen beltpack ontvanger. De beltpack ontvanger is van hetzelfde formaat als de zender en die wordt geleverd met een oortelefoon. Microfoontjes en oortjes worden standaard meegeleverd. Op maat gemaakte oplossing zijn bij ons ook mogelijk. Het tour guide systeem wordt geleverd met een oplaadtas. Met het oog op een tour guide systeem vaak ook op verschillende locaties toegepast wordt moet die eenvoudig te vervoeren zijn. Op deze wijze is het zeer eenvoudig om de hele set mee te nemen en daarnaast ook om alle beltpacks in één keer op te laden. Handig en alles op een plek.

Eén- of tweeweg communicatie

In veel gevallen is het gewenst om enkel een 1-weg communicatie systeem op te zetten. Dit betekent dat de beltpack ontvangers enkel spraak ontvangen, luisteraars kunnen niet praten met de spreker. Vaak is een 1-wegsysteem voldoende. Er zijn ook situaties waarin het juist wel wenselijk is de luisteraars kunnen communiceren met de spreker. Hiervoor heeft Tau Audio Solutions een 2-weg communicatie beltpack systeem in het assortiment van Contacta.

Eindeloze mogelijkheden

Naast de toepassingen voor stadswandelingen of rondleidingen bieden de UHF systemen tevens ideale oplossingen in het geval het gaat om vertalers. Zonder dat het de omgeving stoort wordt de vertaling probleemloos doorgegeven aan de luisteraar. De rondleiding en vertaalsystemen brengen als bijkomend voordeel dat luisteraars hun eigen geluidsniveau kunnen bepalen. Daardoor zijn je bezoekers verzekerd van een goede verstaanbaarheid van de audio.

Ondersteunend luisteren

Een andere, veelvuldig gebruikte, toepassing is een beltpack ontvanger voorzien van een inductielus voor slechthorenden. Bezoekers met gehoorapparaten kunnen gebruik maken van een neklus om het geluid direct naar hun gehoorapparaat te zenden. De ontvanger vangt het signaal via UHF op. Via de neklus wordt het geluid via de T-coil-stand van het gehoorapparaat ontvangen. Een ideale oplossing in bijvoorbeeld kerken of openbare gelegenheden waar in veel gevallen geen vaste ringleiding oplossing aanwezig is.

Naast de genoemde voorbeelden zijn er nog veel meer mogelijke toepassingen denkbaar met deze veelzijdige tour guide systemen.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze specialisten bieden je graag advies op maat. Tau Audio Solutions beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen graag bij vragen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via +31(0)50 549 9090 of info@tau.nl.

 

Op de hoogte blijven van dit en ander audionieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

 

Meer lezen over tour guide systemen