Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Unieke oplossingen voor Cleanrooms

 

Een cleanroom is een zeer schone ruimte bedoelt om contaminatie tot een minimum te beperken. Om te voldoen aan de standaarden en eisen van een cleanroom dient er goed nagedacht te worden over de inrichting van de ruimte. Immers dient de ruimte vaak goed en grondig schoon gemaakt te zijn en de temperatuur beheersbaar. Zeker voor de toepassing van audio apparatuur en/of bijvoorbeeld klokken. Niet ieder product kan zomaar in een cleanroom geplaatst worden. Waar moet je opletten bij het selecteren van producten zoals luidsprekers? En welke producten zijn geschikt voor toepassing in Cleanrooms?

Ook voor toepassing in Cleanrooms bieden wij de oplossing

In het portfolio van Tau Audio Solutions zijn er een aantal producten die specifiek geschikt zijn voor toepassing in schone ruimtes zoals een cleanroom. Er zijn natuurlijk speciale cleanroom luidsprekers. Echter is de keuze in dergelijke gevallen beperkt, mede afhankelijk van het budget waarmee gewerkt wordt.

Van het merk Penton bieden wij om deze reden de Cleanroom Speaker Cover aan; de Penton CRSC/6. Een zeer eenvoudig te installeren cover die simpelweg over de luidspreker geplaatst wordt. Hierdoor is deze beschermt en kan er grondig schoongemaakt worden zonder dat de luidspreker hierbij geraakt wordt. Voordeel van de Penton Cleanroom Speaker Cover is dat deze bijna voor elke speaker toepasbaar (tot 6 inch?). (Onder voorbehoud van model speaker).

Overal bij de tijd

Juist ook in ruimten zoals een cleanroom is het doorgaans zeer wenselijk om exact bij de tijd te zijn. De oplossingen van Bodet Time bieden in dit soort gevallen de oplossing voor Cleanrooms. Niet alleen is er een speciale klok (de Bodet Style II 7S OP) beschikbaar geschikt voor operatiekamers. Ook klokken uit de Bodet Profil serie en de overige Style klokken van Bodet Time kunnen door middel van een inbouw frame dusdanig gemonteerd worden dat deze veilig in een cleanroom gebruikt kunnen worden. Uiteraard kan de aansturing plaatsvinden via één van de moederklokken van Bodet bijvoorbeeld op basis van DHF, NTP of afnor. Hierdoor geeft de klok altijd de juiste tijd aan.

Style II 7S OP

Bodet-Style-II-7S-OP-Flush-mount-Controller-Style-1
  • Weergave uren, minuten, seconden (cijfers 7 cm)
  • Stopwatch/aftelklok (enkel bij klok met bediening)
  • Optioneel kan de klok switchen tussen datum en tijd
  • RVS frame, met beschermd glas
  • Manier van monteren is inbouw
  • NTP – PoE uitvoering
  • Keuze uit rode of groene LED
  • Speciaal voor OK
  • Optioneel te leveren met bediening van de klok voor stopwatch functie

Meer weten?

We helpen graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies voor uw project. Onze audio experts zijn bereikbaar via +31(0)50- 54 90 90 of sales@tau.nl.