Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Voorkom een wirwar van apparatuur en bekabeling

Patchkast voorkom wirwar aan apparatuur en bekabeling

 

We zien met regelmaat situaties waarbij audio- en netwerkapparatuur her en der in de ruimte staan of opgestapeld staat in een hoek. Ook het welbekende fenomeen ‘spaghettibekabeling’ komt vaak voor in deze situaties. Het is niet alleen visueel rommelig, het maakt onderhoud of het uitvoeren van aanpassingen extra moeilijk. Een groter probleem is het wanneer apparatuur defect raakt. In de wirwar van kabels is het lastig de juiste kabel te vinden. Het is hierdoor vrijwel onmogelijk om de apparatuur en kabels snel en efficiënt te vervangen. Daarnaast is het risico beduidend groter dat er een kabel scheef of zelfs los komt te zitten. We zien regelmatig dat apparatuur en kabels soms in een afgesloten kast worden geplaatst, niet realiserend dat de apparatuur daar warm kan worden, met alle gevolgen van dien. Patchkasten of ook wel netwerkkasten inrichten en bekabelen is meestal een ondergewaardeerde taak, maar wel één die zeer belangrijk is!

Opgeruimd staat netjes

Om de wirwar van apparatuur en bekabeling te voorkomen adviseert Tau bij ieder project een passende T-racks 19 inch patchkast. Dit is de eerste stap om audio- en netwerkapparatuur veilig en netjes op te bergen. Om te zorgen dat de patchkast in iedere situatie passend is hebben we in ons assortiment zowel vrijstaande-, wand- als ook dubbel scharnierende kasten in verschillende hoogtes. Daarnaast biedt het als bijkomend voordeel dat de T-racks patchkasten afgesloten kunnen worden met een sleutel, zodat niet zomaar iedereen bij de apparatuur kan. Tevens kan de apparatuur niet verschoven of onnodig verplaatst worden en is het netjes opgeborgen.

Passend bij elke situatie

Stap twee is het gebruik van de juiste accessoires. Blindpanelen of ventilatiepanelen zorgen voor het netjes afdekken van lege ruimten. Een schuifbaar legbord (T-racks CFD 60 of CFD 80) is ideaal als er een toetsenbord gebruikt wordt. Door het legbord naar je toe te trekken kan je eenvoudig gebruik maken van het toetsenbord. Hierdoor hoeft het toetsenbord niet meer op schoot gehouden te worden.

T-racks CFD60 CFG02-XLR

 

Losse afstandsbedieningen, andere accessoires of handleidingen zijn netjes op te bergen in de 2HE of 3HE lades van T-racks. Niet 19 inch apparatuur kan tevens eenvoudig in het rack geplaatst worden door een legbord of L-rail ondersteuning te gebruiken. Een kabeldoorvoer kan uitgerust worden met een borstelpaneel, ter bescherming van de kabels. Op deze manier wordt de patchkast netjes ingericht en de audio- en netwerkapparatuur blijft goed toegankelijk en het geheel is overzichtelijk.

Voldoende ventilatie

Alle T-racks 19 inch patchkasten zijn standaard voorzien van ventilatieroosters aan boven- en onderzijde. Ook de T-racks legborden zijn voorzien van ventilatiesleuven wat zorgt voor perfecte luchtdoorvoer.

T-racks CFB80

De T-racks 19 inch wandkasten, zowel standaard als dubbel scharnierend, kunnen voorzien worden van twee ventilatoren. Bij de grotere netwerkkasten zien we vaak zwaardere apparatuur. Het goed ventileren van de kast is hierbij nog belangrijker. Standaard worden twee of vier ventilatoren bij deze grotere patchkasten meegeleverd. Optioneel is het aantal ventilatoren uit te breiden tot vier stuks.

T-racks CFP27-NCBEen andere optie bij de vrijstaande patchkasten is het gebruik van één of twee geperforeerde deuren. In combinatie met de ventilatoren zorgt dit voor een perfecte luchtdoorvoer, zodat de apparatuur veilig en constant kan draaien.

Meer informatie

Op zoek naar een betaalbare en complete 19 inch patchkast? Neem dan contact op met Tau Audio Solutions. Alle T-racks 19 inch patchkasten en accessoires zijn standaard uit voorraad leverbaar! Vandaag bestellen is morgen geleverd. Bel +31(0)50-549 90 90 of e-mail naar info@tau.nl.

 

 

Op de hoogte blijven van dit en ander audionieuws?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.