Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

De vele manieren waarop patchkastaccessoires tijd, geld en moeite besparen

Het belang van de juiste accessoires bij het opbouwen van een kast banner

Het belang van de juiste accessoires bij het opbouwen van een 19″ patchkast

Patchkastaccessoires zijn van invloed op de algehele werking van de geluidsinstallatie. Gebruik accessoires voor het verbeteren de prestaties van de patchkast of voeg extra functionaliteiten en voordelen toe aan de patchkast. De accessoires zijn essentieel voor het beschermen, netjes organiseren en koelen en ze geven gehele installatie een professionele uitstraling. Patchkastaccessoires maken het mogelijk om waardevolle rackruimte te besparen. Ook kun je met deze handige hulpmiddelen de werklast verlichten door onderhoud aan de apparatuur en het toevoegen van meer apparaten te vergemakkelijken.

Verlichting van the werklast

Gemak dient de mens, dit geldt ook voor het gebruik van patchkasten. Bevestigingsmateriaal, zoals de kooimoeren en bouten, zorgt ervoor dat 19” appratuur makkelijk geïnstalleerd, verwijderd of vervangen kan worden. Planken zijn ideaal om op een simpele manier niet-19” apparatuur op te plaatsen. Ze zijn zelfs geschikt voor zware apparaten. De schuifbare planken zijn bovendien uitgerust met soepele glijders, voor eenvoudige toegang, bijvoorbeeld tijdens onderhoud. Afsluitbare laden bieden een opbergruimte aan kleine, losse items. Handige hulpmiddelen kunnen ook verborgen worden achter een borstelpaneel, zodat je er van buiten de kast gemakkelijk bij kunt.

Warmte reductie patchkast

Bespaar energie(kosten) door de luchtstroom in de patchkast te optimaliseren. Met geventileerde panelen kan open rackruimte bedekt worden, terwijl de optimale luchtstroom op een zeer kosteneffectieve en energiezuinige manier wordt gehandhaafd. De gaten in de panelen zorgen voor de hoognodige ventilatie. Dit heeft tot gevolg dat heteluchtcirculatie, die zorgt dat de apparatuur oververhit raakt, verminderd. Middels ventilatoren zorg je voor een sterke luchtstroom en houd de apparatuur in de patchkasten extra koel. Controleer regelmatig of de ventilator stofvrij is! Geperforeerde deuren bieden niet alleen de mogelijkheid om de patchkast veilig af te sluiten, vanwege het zeshoekig gatenpatroon wordt de luchtstroom niet beperkt. Zonder accessoires voor efficiënte koelmanagement, wordt het moeilijk om oververhitting van de patchkast en mogelijke schade aan de apparatuur te voorkomen.

Maximale veiligheid

Patchkastaccessoires kunnen ook gebruikt worden voor het beschermen van de geluidsinstallatie. Ten eerste betekent dit dat de patchkasten met sloten op de glazen en geperforeerde deuren en zij- en achterkanten van de patchkasten veilig kunnen worden vergrendeld. Op deze manier kan toegang voor onbevoegde personen worden verhinderd. Ook bieden de accessoires extra veiligheid voor de apparatuur, de patchkast zelf en de gebruikers. L-rails worden gebruikt om zwaar materieel en 19” apparatuur te ondersteunen en in de patchkast te monteren. Met kooimoeren kan de apparatuur veilig aan de vierkante gaten in de zijrails van een 19” patchkast bevestigd worden. Tau biedt een borstelpaneel dat kabels beschermd tegen knikken en andersoortige beschadiging bij de ingang in de patchkast. De koppelingsset wordt gebruikt om patchkasten op een veilige manier aan elkaar te bevestigen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de kast en geïnstalleerde apparatuur zelf niet beschadigd raken, ook biedt het bescherming voor de personen die de kast regelmatig gebruiken, omdat deze zo niet zomaar van hun plaats kunnen komen.

Professioneel uiterlijk

Een nette, georganiseerde patchkast zorgt voor een professionele uitstraling. Accessoires zoals patchkast plank – panelen en vaste planken zorgen ervoor dat alle niet-19” apparatuur toch op een efficiënte manier ingebouwd kunnen worden in de patchkast, hetgeen zorgt voor zeer effectieve ruimtebesparing. Blindpanelen zorgen dat de lege U-ruimten die zich tussen de geïnstalleerde apparatuur bevinden, netjes afgedekt worden, voor een professionele afwerking van de patchkastinstallatie. Aan vrijstaande patchkasten kunnen plinten toegevoegd worden om de wielen en levellers te verbergen. Gebruik minder afzonderlijke stroomkabels door stekkerdozen in de patchkast te plaatsen om alle apparatuur van stroom te voorzien met een of twee stroomkabels van buitenaf.

Alle patchkastaccessoires voor je zakelijke behoeften

Voltooi je installatie en richt je patchkast in met een breed assortiment 19” rackaccessoires. Tau denkt graag mee over een passende patchkastinrichting voor iedere situatie. Ook biedt het enthousiast team audiospecialisten van Tau begeleiding bij het ontwerp en de installatie van projecten, zodat men  verzekerd is van een betrouwbare oplossing. Een patchkast volledig geassembleerd aan de eindklant leveren? Bij Tau is het mogelijk! In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en kwaliteit van de merken uit het portfolio van Tau worden ervaren. Daarnaast heeft Tau vrijwel alle producten van de merken uit zijn portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten. Advies gewenst bij aanschaf of installatie van de juiste audio opstelling? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door een van onze dealers? Neem contact op voor een afspraak of advies op maat via het contactformulier of +31 50 549 9090.