Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Installatiegemak met Dante luidsprekers

Dante speakers SoundTube banner

Steeds meer gaat men over op audio apparaten die met het Dante protocol werken. Audiosignaal dat via analoge kabels wordt verzonden, kan signaalverslechtering oplopen door elektromagnetische interferentie. Ook kan het signaal last ondervinden van hoogfrequente demping en daarnaast treedt vaak spanningsverval op bij het gebruik van lange kabellengtes. Daarnaast is bedrading in sommige omgevingen lastig te realiseren, zoals situaties waar het zonde of soms zelfs onmogelijk is om meters aan bekabeling te moeten trekken. Voor deze problemen zijn Dante luidsprekers, zoals de verscheidene series van SoundTube, de ideale oplossing.

Fantastische signaalkwaliteit

De Dante opbouw-, inbouw- en pendelluidsprekers van SoundTube zijn ontworpen voor superieur geluid. Ethernetkabels, waarmee de luidsprekers aangesloten worden, zijn niet gevoelig voor storing van buitenaf, waardoor er met een Dante netwerk geen kwaliteitsverlies optreedt. Ook maken deze kabels het mogelijk om met veel langere lengtes te werken dan bij analoog, zonder dat hier signaalverval plaatsvindt. Daarnaast zijn Dante IP-netwerken inmiddels zo snel dat van vertraging binnen hetzelfde netwerk simpelweg geen sprake meer is.

Gemakkelijk te installeren

Dante maakt het installeren, de controle en aansturing van audionetwerken eenvoudiger, ongeacht waar die audio apparaten zich bevinden. Het installatiegemak wordt vooral verhoogd doordat er zijn geen dikke of grote aantallen kabels meer nodig zijn, in vergelijking met een analoog netwerk. De luidsprekers worden middels één enkele ethernetkabel voorzien van het audiosignaal, de voeding én de controlefuncties. Stroom-, audio- en bedieningsfuncties kunnen zo in één keer simpel en snel aangesloten worden. De stroomvoorziening wordt in deze gevallen verzorgt door een SoundTube STNet-Switch, of een andere standaard PoE(+) switch, ook verkrijgbaar bij Tau. In niet-PoE (Power over Ethernet) installaties kunnen de luidsprekers worden aangesloten op een 12 of 24 volt DC voedingsconnector. Middels software worden configuratie en zonering van de luidspreker heel makkelijk gemaakt en als er tijdens het gebruik problemen optreden met een luidspreker, wordt dit gemeld via de SoundTube software. Het grootste voordeel is dat alle Dante producten altijd met elkaar compatibel zijn.

Eenvoudig aanpasbaar

Een Dante netwerk is heel flexibel en uitbreidingen op het Dante netwerk zijn dan ook zeer simpel te realiseren. Het wijzigen van een eerder gekozen routingstructuur is een kwestie van instellingen aanpassen in de software; aanpassingen aan een Dante systeem zijn doorgaans met een paar muisklikken te realiseren. Als er iets aan de installatie verandert, is het hierom niet nodig om de gehele audio installatie opnieuw te bedraden.

Uitbreiden met niet-Dante

Niet alleen kunnen de Dante luidsprekers van SoundTube communiceren met andere Dante audio apparaten, met de IPD4 luidsprekers kunnen zelfs niet-Dante SoundTube luidsprekers toegevoegd worden aan het netwerk. Een enkele IPD4 luidspreker is voldoende om tot wel drie extra niet-Dante luidsprekers te voorzien van stroom en signaal. Dit cluster van luidsprekers kan vervolgens ook nog eens twee aparte audiokanalen verwerken. Dit biedt aan elk project een zeer kosteneffectieve manier om de audio dekking van een geluidsinstallatie uit te breiden.

Dé Dante oplossing voor elk project

Benieuwd hoe de Dante producten van SoundTube een oplossing kunnen bieden voor jouw project? Advies gewenst bij aanschaf, installatie of inbedrijfstelling van de juiste audio opstelling? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door een van onze dealers? Tau beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen graag bij vragen. Neem contact op via het contactformulier of +31 50 549 9090.

Op de hoogte blijven van dit en ander audionieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.