Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Duidelijk en veilig communiceren op scholen

 

duidelijk en veilig communiceren op scholen

De afgelopen periode is er veel gevraagd van scholen. Online lesgeven, enkel open voor het afleggen van examens, naar weer volledig open maar met aangepaste maatregelen. De veiligheid van zowel leerlingen als docenten staat voorop als het gaat om de maatregelen rondom het coronavirus. Fijn genoeg kan de techniek hier een handje bij helpen.

Oplossingen voor elk onderdeel op school

Eerder schreven we op onze website al over de lestijdsignalering (zogenoemde belsystemen) van Tau Audio Solutions. Deze systemen bieden een welkome oplossing nu de lesroosters met regelmaat aangepast moeten worden. Slechts met enkele muisklikken is het lesrooster snel aangepast, inclusief de bijbehorende meldingen.

Tevens zijn er meer onderdelen binnen scholen waar wij bij Tau Audio Solutions de afgelopen periode oplossingen voor aangeboden hebben. Lees hier over enkele voorbeelden van communicatiesystemen toegepast onder andere in het klaslokaal, de hal en de aula.

Direct een goede start

We beginnen direct bij binnenkomst van een schoolgebouw. Bij de receptie of het kantoor van de conciërge zien we dat er momenteel met regelmaat (plexi-)glazen schermen geplaatst zijn. Ideaal tegen de verspreiding van het coronavirus, echter de spraakverstaanbaarheid gaat drastisch achteruit. Met onze Contacta intercomsystemen bieden we een perfecte oplossing voor elke situatie. Ons assortiment STS-serie intercomsystemen biedt standaard oplossingen en ook oplossingen op maat behoren tot de mogelijkheden.

Contacta STS-K060

In het klaslokaal

Op veel scholen wordt in het klaslokaal de tafels en stoelen verder uit elkaar geplaatst. Soms in groepjes van twee. Afgezien daarvan worden de afstanden tussen de leerlingen en de docent hierdoor groter. Recentelijk kwamen we zelfs een project tegen waarbij de leerlingen over twee lokalen verdeelt werd, om zo een les te kunnen volgen. In deze situatie was het belangrijk dat de docent in beide ruimten verstaanbaar moest zijn. Onze RF systemen boden in deze situatie een uitkomst. Leerlingen ontvangen allemaal hun eigen beltpack UHF-ontvanger. De leraar heeft een beltpack UHF-zender, zodat hij/zij kan rondlopen wanneer nodig. Het RF systeem is tevens als tweeweg systeem te leveren zodat leerlingen ook vragen kunnen stellen, zelfs als de docent zich in de andere ruimte bevindt. Hierbij heeft de docent altijd de optie om dit toe te staan of niet. Dit zorgt ervoor dat er rust heerst en niet iedereen door elkaar praat.

T-audio Tour guide systeem

Grote ruimten

Tevens zijn we situaties tegen gekomen waarbij de lessen naar de gymzaal verplaatst zijn, zodat er meer ruimte is en een goede ventilatie. Heel handig, alleen het kan lastig zijn om iedereen duidelijk toe te spreken. Een tijdelijke geluidsinstallatie is een optie, maar naast de RF systemen bieden ook onze IR systemen hier een uitkomst. Juist bij installaties waarbij de aangrenzende lokalen of zalen geen hinder mogen ondervinden van geluid. Onze IR (infrarood) systemen bieden de oplossingen in ruimten tot wel 2700m2.Contacta IR-TX4

In de hal en aula

Ondanks dat gezamenlijke pauzes nu zoveel mogelijk worden voorkomen, zijn er ook momenten dat leerlingen in grotere aantallen elkaar kruizen tijdens, bijvoorbeeld, pauzes of leswisselingen. Wanneer er nog geen gebruik gemaakt wordt van onze lestijdsignalering systemen, dan biedt de Loetronic U2 player een uitkomst. Deze eenvoudige player biedt de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan een bestaande geluidsinstallatie. Op gezette tijden of periodiek, om de x aantal minuten, speelt de Loetronic U2 player een melding af. Dit kan bijvoorbeeld een melding zijn om leerlingen erop te attenderen om zoveel mogelijk afstand te houden.

U2 Player

Advies op maat?

Loopt u zelf tegen een (soortgelijke) uitdaging aan als het gaat om duidelijk en veilig communiceren op scholen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Naast bovengenoemde standaard oplossingen bieden wij diverse oplossingen op maat. Onze audiospecialisten denken graag mee en kunnen waar gewenst zelfs demonstraties van de producten aanbieden. Neem contact op via het contactformulier of bel +31(0)50 549 90 90.