Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Snel en simpel lesroosters aanpassen

 

Sinds het begin van de coronacrisis is er veel aanpassingsvermogen en flexibiliteit van iedereen verlangt. Niet alleen in privé situaties en bij bedrijven, ook juist scholen maken veel veranderingen mee. Van compleet gesloten, naar aangepaste lesroosters of alleen open voor kinderen van ouders met essentiële beroepen, het vraagt ongelofelijk veel aanpassingen. Ten eerste natuurlijk van de medewerkers en de leerlingen en ten tweede het lestijdensignalering systeem, de werking ervan, speelt hierin een belangrijke rol. Een goed en gebruiksvriendelijk lestijdensysteem biedt voor scholen een grote uitkomst.

Huidige situatie

Bij Tau Audio Solutions horen we met regelmaat dat het aanpassen van de programmering van een lestijdsignalering systeem, ook wel schoolbel genoemd, die gebruikt wordt complex en of beperkt in gebruik is en daardoor zijn deze systemen vaak niet goed toegankelijk voor de school. Ondanks dat leveranciers graag hun hulp bieden bij het wijzigen van het lesrooster, is het momenteel door de regels rondom corona niet altijd wenselijk dat een monteur langs kan komen. Gezien de frequentie waarmee lesroosters momenteel wijzigen kan dit bovendien voor een school een dure aangelegenheid worden.

Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen hebben de wens om zelf hun programmering voor lestijdsignalering aan te kunnen passen. De gebruiksvriendelijke Bodet Sigma software biedt deze vrijheid wel en is daardoor voor veel scholen, onderwijsinstellingen en organisaties de oplossing die ze zoeken.

Slechts enkele muisklikken nodig

Lestijdsignalering van Bodet Time biedt hierin de oplossing. Snel en simpel instellen en aanpassen van het lesrooster. Met de gebruikersvriendelijke Bodet Sigma software is het zeer eenvoudig om met slechts met enkele muisklikken de programmering voor de schoolbel te wijzigen. De software kent een outlookachtige interface en daardoor zeer eenvoudig in gebruik. Vakantieperiodes zijn automatisch te selecteren en worden keurig in de programmering meegenomen. Ook het inplannen van bijvoorbeeld 10 minuten gesprekken vergt slechts enkele muisklikken en alles staat naar wens ingesteld. Er is geen beperking in het aantal programmeringen door de agendaplanning. Hierdoor zijn de mogelijkheden met de Bodet Sigma Software voor lestijdsignalering eindeloos.

Onderaan dit artikel staan meer screenshots van de Sigma Software. Tevens een link naar een reeks handige video tutorials van de Bodet Sigma.

Sigma Software

Bodet Sigma Software gebruikersinterface

In het kort de voordelen van Bodet Sigma Software:

  • Een intuïtief programma
  • De outlookachtige interface is zeer eenvoudig in gebruik
  • Geen beperkingen in het aantal programmeringen
  • Gratis geleverd bij de Sigma C, Sigma P en Sigma MOD moederklok
  • Geen maandelijkse kosten

Koppelingen met bestaande systemen

Tau Audio Solutions biedt diverse complete oplossingen voor lestijdsignalering. Er zijn oplossingen op basis van Audio over IP, draadloze oplossingen en oplossingen in combinatie met een 100V installatie. De Bodet Sigma Software in combinatie met de Sigma moederklok kan in veel gevallen ook aan bestaande systemen gekoppeld worden. Hierdoor wordt een grote investering in een compleet nieuw systeem voorkomen en kan er snel gebruik gemaakt worden van de flexibele en gebruiksvriendelijke Bodet Sigma Software.

Meer informatie?

Benieuwd naar de beste oplossing voor uw project? Neem contact op met één van onze medewerkers voor vrijblijvend advies of meer informatie via +31 (0)50 549 90 90 of stuur een e-mail naar info@tau.nl.

 

Meer over Lestijdensignalering

Video tutorials Bodet Sigma serie

Van de Bodet Sigma serie hebben we een reeks video tutorials. Deze zijn te bekijken op ons YouTube kanaal.

 

Screenhots van de Bodet Sigma Software voor lestijdsignalering

Hieronder een aantal screenshots met voorbeelden van de interface van de Sigma Software.

Lestijdsignalering Sigma Software standaard programmering

Figuur 1. Standaard programma aanmaken

Lestijdsignalering Sigma Software maandoverzicht standaard programmering

Figuur 2. Vrije dag

Lestijdsignalering Sigma Software 10 minutengesprek inplannen

Figuur 3. 10 minutengesprek inplannen met de Sigma Software

Lestijdsignalering Sigma Software weekoverzicht en 10 min

Figuur 4. Weekoverzicht met standaard, alternatief en 10 minuten gesprekken