Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Inventieve audio oplossing in museums

Soliddrive museumtoepassingen banner

Audio is niet meer weg te denken uit musea. Het museumbezoek valt en staat met het creëren van de optimale beleving voor de bezoekers. In veel situaties is een geluidsinstallatie noodzakelijk om het complete verhaal te vertellen. Het kan gebruikt worden om gesproken informatie te geven over een kunstwerk, voorgrondmuziek ter begeleiding van een uitvoering door een kunstenaar te verzorgen, of om extra sfeer aan een kunstcollectie te geven middels achtergrondmuziek. Maar hoe realiseer je een mooie audio oplossing voor een omgeving waar men doorgaans liever geen luidsprekers, kabels en overige apparatuur zichtbaar heeft, om het karakteristieke uiterlijk van het interieur te behouden?

SolidDrive – de onopvallende museum oplossing

De SD-serie van SolidDrive biedt hier de ideale oplossing! De serie bestaat uit transducers die elk massief oppervlak transformeert in een geluidsbron. Het revolutionaire product is eenvoudig direct achter of op de gewenste ondergrond te installeren, zonder luidspreker, grill en zichtbare draden. Hierdoor past de transducer naadloos in elk decor, en hoeft er niet nagedacht te worden over het afstemmen van het uiterlijk op het bestaande interieur. De SD transducer biedt zodoende een ware beleving die uitstekend past in musea van elke aard. SolidDrive is specifiek ontworpen voor gipsplaat, glas en hout, maar kan ook gebruikt worden op keramiek, metaal, graniet, laminaat, composieten, fiberglas en acrylaat. Dit houdt in dat dit onzichtbare audioproduct geïnstalleerd kan worden op muren, ramen, plafonds, vloeren en op meubilair. SolidDrive kan bijvoorbeeld onzichtbaar weggewerkt worden in een interactieve informatiezuil, achter een wand of in een unieke verrijdbare (geluids)installatie. Zo kun je overal waar je wilt geluid produceren, zonder zichtbare geluidscomponenten te gebruiken.

Hoe werkt de SolidDrive museum toepassing?

De krachtige interne motor werkt samen met magneten om geluidssignalen om te zetten in krachtige vibraties, zoals een gitaarsnaar, en gebruikt vervolgens de ondergrond als een klankkast om een groot en dynamisch geluidsveld te produceren. Het gehele oppervlak vibreert en brengt zo een hoogwaardig, helder, full range geluid voort dat van het hele vlak straalt. Dit geluid wordt overal gelijkmatig verdeeld en dit levert een uitgebalanceerd, breed, egaal geluidsveld op. Het object waarop de SolidDrive geplaatst wordt, verandert hierdoor zelf in een luidspreker. Aangezien de SolidDrive het oppervlak zelfs bij maximale output maar ongeveer 0,006 inch beweegt, wordt het betreffende oppervlak niet beschadigt. De transducer zelf is zo ontworpen dat alle onderdelen, zonder onderhoud, bestand zijn tegen langdurige trillingen. SolidDrive vereist geen speciale apparatuur om te functioneren; de transducer kan op elke conventionele versterker of ontvanger worden aangesloten met behulp van een standaard luidsprekerkabel. Er kan dus gebruik gemaakt worden van bestaande bedrading en de voeding en equalizing kan plaatsvinden met behulp van de apparatuur die u al bezit. Ondanks het kleine formaat van de transducer en dankzij de 120˚ ultrawijde dekkingshoek en de resonantie over een groot oppervlak, zorgt SolidDrive voor een opmerkelijk gelijkmatige geluidsdekking in de hele ruimte. Het verlies van volume over afstand is zelfs ongeveer 35% minder dan bij conventionele luidsprekers.

Voor ieder museum en expositie  een passende oplossing

Tau Audio Solutions BV is al meer dan twintig jaar succesvol groothandel en leverancier van audio- en communicatiesystemen. Tau beschikt over een enthousiast team ervaren audiospecialisten, die graag meedenken en samen op zoek gaan naar de juiste audio oplossing. De verschillende transducers van SolidDrive bieden natuurlijk fantastische mogelijkheden, maar er kan ook meegedacht worden over een andere opstelling, op maat gemaakt aan de hand van het desbetreffende project en bijbehorende budget. In de maatwerkoplossingen kunnen we de audio apparatuur uiteraard afstemmen op het interieur. Daarnaast hebben wij vrijwel alle producten uit ons portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten.  Advies gewenst bij aanschaf of installatie van de juiste audio opstelling? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Tau beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen graag met advies en bij vragen. Neem contact op via het contactformulier of +31 50 549 9090.

Op de hoogte blijven van dit en ander audionieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.