Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

SolidDrive SD luidsprekers

SolidDrive SD-serie

SolidDrive SD-serie

De apparaten van de  SolidDrive SD-serie zijn niet zozeer luidsprekers op zich. Het zijn krachtige geluidsomvormers, ook wel transducers genaamd, en transformeren diverse oppervlakken in luidsprekers. Een transducer zet akoestische energie om naar vibratie, middels magneten, en laat hiermee de ondergrond als een klankkast vibreren. Dit zorgt ervoor dat het gehele oppervlak verandert in een luidspreker. Zo kun je overal waar je wilt geluid produceren, zonder zichtbare luidsprekers te gebruiken. De SD-serie is zeer efficiënt en energiezuinig: zelfs met minder dan 50 watt kan de apparatuur geluid voortbrengen. SolidDrive biedt de compacte SD-250 versterker aan om het benodigde vermogen te leveren. Daarnaast beschikt het over digitale EQ presets. Middels notch filters kan de equalizer pieken in het signaal corrigeren. Hiermee wordt ideale balans verkregen tussen hoge, midden- en lage tonen, hetgeen de luisterervaring verbetert. Wordt er een andere versterker gebruikt in plaats van de SD-250, dan is de passieve SD1 Equalizer nodig voor de toonregeling.

Verander elk oppervlak in een luidspreker

In sommige situaties, zoals in een mooi vormgegeven ruimte, is het zonde om opvallende luidsprekers te moeten plaatsen. SolidDrive heeft de oplossing in de vorm van de SD1 voor toepassing op gipsplaat, de SD1g voor op glas en de SD1sm voor houten oppervlakken. Daarnaast kunnen de SD transducers ook gebruikt worden op keramiek, graniet, metaal, laminaat, composieten, fiberglas en acrylaat. De apparaten kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden direct op of achter muren, ramen, plafonds, vloeren en op meubilair. Het object waar je de SolidDrive op plaatst, wordt zelf een luidspreker. Hierdoor vallen deze apparaten nauwelijks op in het decor, en zijn ze toepasbaar in vrijwel elk interieur.

Horen, niet zien

Een SD transducer kan op een etalageraam gezet worden, zodat alleen het apparaatje zelf te zien is. Ook kan het weggewerkt worden in bijvoorbeeld een interactieve informatiezuil, zonder zichtbare geluidscomponenten, zoals luidsprekers, grilles en zichtbare draden. De SD-serie is ideaal in situaties waar je liever geen apparatuur in het zicht wilt hebben. Daarom worden de producten van SolidDrive regelmatig gebruikt op jachten, home cinema systemen en reclamedoeleinden. Daarnaast kun je de SD-serie ook tegenkomen in, onder andere, onderstaande branches.

  • Retail
  • Kantoren
  • Ziekenhuizen
  • Overheidsinstanties
  • Musea
  • Restaurants

Specificaties van de SolidDrive SD-serie

  SD1 SD1g SD1sm
 
Frequentiebereik (±3 dB) 80 Hz – 10 kHz 80 Hz – 10 kHz 80 Hz – 10 kHz
Frequentiebereik (±10 dB) 60 Hz – 15 kHz 60 Hz – 15 kHz 60 Hz – 15 kHz
Gevoeligheid 70 dB -75 dB 70 dB -75 dB 70 dB -75 dB
Max. SPL 88,5 dB 88,5 dB 88,5 dB
Dekkingshoek 120º 120º
Max. vermogenbelasting 100W 50W met 100 Hz 12 dB octave high-pass 100W met 100 Hz 12 dB octave high-pass
RMS 30W 30W 30W
Nominale impedantie 8 Ω 8 Ω 8 Ω
Aansluitingen Kabel met schroefaansluiting Kabel met schroefaansluiting Kabel met schroefaansluiting
Kleur Chroom Chroom Chroom
Afmetingen (hoogte x diameter) 51,3 mm x 58,4 mm 51,3 mm x 58,4 mm 51,3 mm x 58,4 mm
Nettogewicht 0,47 kg 0,47 kg 0,47 kg
Transportgewicht 0,64 kg 0,61 kg 0,64 kg
Inclusief hardware Vinyl schijf met dubbelzijdige tape
Verpakt aantal 1 1 1

Exclusief SolidDrive distributeur

Tau is al jaren exclusief commercieel distributeur van SolidDrive in de Benelux. Samen zijn er vele unieke projecten uitgevoerd. De SD transducers lenen zich perfect voor prachtige, originele toepassingen, waarbij opzichtige luidsprekers niet gewenst zijn. In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van SolidDrive worden ervaren.

SolidDrive

SolidDrive focust zich op het produceren van gepatenteerde oplossingen die nauwelijks opvallen, voor in ieder interieur en elke toepassing. Zij bieden de vrijheid van geluid zonder luidsprekers, en geven maar liefst 7 jaar garantie op hun apparatuur.

Vragen over de producten van SolidDrive?

Tau Audio Solutions BV beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen je graag verder bij al je vragen. Daarnaast hebben wij alle SolidDrive producten op voorraad, waardoor de producten vaak de eerstvolgende werkdag al geleverd kunnen worden. Is er meer informatie over een specifiek product, advies bij aanschaf of installatie van de juiste audio opstelling nodig? Of wil je een installatie laten uitvoeren door een dealer van Tau? Neem dan contact op via het contactformulier of 050 549 9090.