Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Op afstand perfect met elkaar communiceren

 

Tau banner microfoons voor vergadering 750x200

 

Microfoons voor (online) vergaderingen en conference meetings. Hoe beter de communicatie, hoe succesvoller de vergadering. Tau Audio Solutions biedt een breed scala aan slimme oplossingen voor het opzetten van conference meetings. Met onze microfoons helpen wij je jouw boodschap perfect over te brengen. Al naar gelang het formaat van de ruimte, de akoestiek en het aantal personen die deelneemt aan de meeting, er is altijd een microfoon die perfect past bij jouw situatie. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van verschillende professionele microfoon oplossingen met daarbij de toegepaste oplossing.

Voor alle situaties een toepassing

microfoon oplossing kleine vergaderruimte ARM 100-F

Voorbeeld van een microfoon oplossing voor een kleine vergaderruimten.

Kleine vergaderruimte

Voor kleinere vergaderruimten, zoals in bovenstaande afbeelding, biedt de Clockaudio ARM 100-RF in deze situatie een passende oplossing. De ARM 100-RF is een omnidirectionele grensvlakmicrofoon. De microfoon wordt in de tafel ingebouwd, waardoor deze nauwelijks opvalt. Met behulp van een ingebouwde digitale motor kan deze compacte, stevige microfoon in en uit de tafel geschoven worden en verdwijnt uit het zicht wanneer hij niet gebruikt wordt. De ARM 100-RF microfoon is ontworpen voor stemweergave van uitstekende kwaliteit; voor sublieme stemweergave. Deze microfoon is perfect voor het voeren van online vergaderingen en ook ideaal in gebruik in bijvoorbeeld raadzalen, rechtszalen en kleine vergaderruimten.

Combineren geeft flexibiliteit

microfoon oplossing grote vergaderruimte CS2-RF en CS3-RF

Voorbeeld van een microfoon oplossing voor een grote vergaderruimten.

Een unieke oplossing biedt de Clockaudio CS 2-RF microfoon in combinatie met de Clockaudio CS 3-RF. Tevens een grensvlak microfoon maar met een cardioïde patroon. Door deze twee varianten te combineren, kan er zowel op de lange zijde als op de hoek van de vergadertafel een uitstekend opname veld gecreëerd worden. Zijn er meer plekken aan tafel? Voeg gerust een CS 2-RF microfoon toe voor aan de lange zijde van de tafel. Beide microfoons zijn ook met een touch switch verkrijgbaar. Door de ingebouwde schakelaar met rode/groene LED-halo kan de microfoon lokaal worden geschakeld. Dit betreffen de modellen CS 2S-RF en CS 3S-RF van Clockaudio.

Clean desk

microfoon voor conference room C303W-RF

Voorbeeld van een microfoon oplossing met een microfoon die in en uit het plafond geschoven wordt.

Ondanks dat de vorige twee oplossingen netjes, veelal bijna onzichtbaar, weggewerkt zitten in de tafel, is er soms een voorkeur om niets in de tafel weg te werken. De Clockaudio CW 303-RF is in zo een geval een perfecte oplossing. Dit is een tri-element plafondmicrofoon, ontworpen voor 360 graden pick-up van zeer hoge kwaliteit. Deze microfoon is ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld directiekamers, vergaderruimten en rechtszalen. Ook kan de C 303W-RF ingezet worden in andere toepassingen met een systeemplafond waar onopvallend pick-up van hoge kwaliteit nodig is. De C 303-D microfoon is een vergelijkbaar microfoonsysteem, maar in plaats van een sluitring heeft de microfoon een RGB LED-ringindicator. Het systeem is voorzien van een Dante & AES67 PoE-interface, dit in plaats van een fantoomvoedingsadapter. Daarnaast is er ook de keuze voor een gemotoriseerde variant mogelijk; de CCRM 4000-M-C303. Met behulp van een ingebouwde motor wordt de ronde microfoon in en uit het plafond geschoven.

CUI-2 USB Interface

De CUI-2 USB-interface van Clockaudio is volledig compatibel met de complete reeks microfoonoplossingen van Clockaudio. Eenvoudig te installeren en nog gemakkelijker te gebruiken, je kunt kiezen microfoon, elke RGB-schakelaar en met een simpele USB verbinding, creëer een oplossing die het beste bij de situatie en wensen past.

Tracking microfoon

Clockaudio TIM-1000-CM

Naast de CW 303-D heeft Clockaudio ook een microfoon voorzien van Dante; de Clockaudio TIM-1000 welke speciaal ontworpen is voor conferentie doeleinden. Deze slimme microfoon beschikt over Adaptive Proximity Technology (APT), met aanpasbare trackingsnelheid, zodat de microfoon altijd gericht is op de spreker en achtergrondgeluiden onderdrukt worden. TIM wordt doorgaans ingebouwd in een systeemplafond. Is inbouwen geen optie? Er is van TIM ook een versie beschikbaar die op een statief of verlengstuk gezet kan worden.

 

Wanneer er Dante gewenst is

Mochten de CW 303-D of de TIM-1000 niet helemaal de oplossing zijn voor jouw project, en is Dante wel een vereiste? Dan biedt de Clockaudio CDT-100 uitkomst! De Clockaudio Dante Transporter is een geavanceerd professioneel Dante-communicatieproduct. Dankzij de 4 audio inputs kan de CDT-100 diverse microfoons geschikt maken voor aansluiting op het Dante netwerk. Doordat dit product een legio aan microfoons heeft die er op aan gesloten kunnen worden kent het product een verscheidenheid aan toepassingen zoals in directiekamers, conferentieruimten, video conferentieruimten. Maar de Clockaudio CDT-100 is ook op elke andere plaats toepasbaar waar meerdere tafelmicrofoons en bedieningsapparaten zijn aangesloten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Of persoonlijk advies? Wij helpen je graag om de beste microfoon voor (online) vergaderingen en conference meetings te selecteren geschikt voor jouw project. Leg jouw project of vraag voor bij onze audio specialisten. Zij zorgen voor een oplossing passend bij de wensen, eisen en budgetindicatie. Neem contact met ons op: 050-549 90 90 of info@tau.nl.

 

 

Lees verder

Welke microfoon voor welk project?

Wil je meer weten over alle verschillende soorten microfoons, de patronen en de belangrijkste specificaties?
Lees ook het artikel:

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een microfoon?

Voor meer tekst en uitleg over microfoons en de meest voorkomende productspecificaties.