Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Wat kun je realiseren met Beam Steering zuilluidsprekers?

Wat kun je realiseren met een Beam Steering zuilluidspreker banner

De Pan Beam zuilluidsprekers van Pan Acoustics zijn professionele luidsprekers met hoge prestaties, die zijn ontworpen voor geavanceerde spraak- en muziektoepassingen. Wij leggen je graag uit

Optimale dekking en een homogeen geluidsniveau

Een homogene geluidsspreiding, fantastische muziekweergave en constante hoogwaardige spraakverstaanbaarheid is gegarandeerd vanwege de, door Pan Acoustics ontwikkelde, innovatieve Beam Steering Technology, zelfs op hoge niveaus of in de laagste frequentie bereiken. Het is bij sommige modellen mogelijk om meerdere onafhankelijke bundels te maken, om een optimale geluidsdekking in het gewenste gebied te bereiken.

Beam Steering Technology

Elke Pan Beam luidspreker is voorzien van een of meerdere stuurbare geluidsbundels. De verticale en horizontale openingshoek kunnen afzonderlijk ingesteld worden. Hierdoor kunnen de geluidsbundels heel exact gefocust worden op het publiek. Zo kan het geluidsvolume constant en flexibel worden gehouden, waardoor de luidspreker in grote gebieden zeer nauwkeurig kan worden gericht. Dit prettige kenmerk betekent in de eerste plaats dat de luidsprekers grote oppervlakten bestrijken met constante SPL en er dus geen onaangename geluidsdruk uit de luidspreker komt, zelfs niet van dichtbij. Ten tweede bieden de luidsprekers toch een geweldige, zelfs natuurlijke geluidskwaliteit op grote afstanden.

Hoge spraakverstaanbaarheid, zelfs in veeleisende akoestische omstandigheden

De luidsprekers uit  de Pan Beam-serie zijn uitgerust met speciale hoogfrequente drivers, DSP-modules en digitale eindversterkers met een zeer goede output. Daarom bieden de zuilluidsprekers hoge spraakverstaanbaarheid, zelfs in de meest ongunstige akoestische omgevingen. Bovendien bevatten de luidsprekers hoog rendement, geïntegreerde beveiligingscircuits, bewaking op afstand, twee audio-ingangen (transformator-gebalanceerd) en twee onafhankelijke lijningangen met automatische prioriteitsschakeling in een slanke, lichtgewicht en onopvallende behuizing. Daarnaast is er een geïntegreerde DSP-besturing voor volumeregeling, de verticale openingshoek, 5-band parametrische equalizer en interne vertraging tot 370 milliseconden. Via een RS 485-netwerk kan verbinding worden gemaakt met een computer. Middels de gebruikersvriendelijke Windows-software kunnen diverse zaken bestuurd en ingeregeld worden, zoals de verticale hellingshoek, het volume van het geluid en de vertraging.

Welke beam steering zuilluidspreker heb ik nodig in welke ruimte?

In de Pan Beam serie zijn meerdere types luidsprekers beschikbaar. Elk model verschilt van elkaar op basis van haar eigenschappen. Deze eigenschappen zijn extra geschikt voor specifieke toepassingen, waardoor de gehele serie breed inzetbaar is voor verschillende soorten toepassingen, ook in overeenstemming met EN 60849. Zo is de PB04 geschikt voor kleine ruimtes en als aanvulling op bestaande installaties. De PB08 is extra goed in geluidsversterking in lastige akoestische omgevingen. De PB16 kan grotere gebieden met meer geluidsdruk bedekken en garandeert een hoog frequentiebereik, zelfs in de lagere frequentiegebieden. De PB24 is ontworpen om een gelijkmatige dekking te bieden in grote gebieden en derhalve de juiste keuze voor de hoogste prestatievereisten. Voor lastige akoestische omgevingen met extreem hoge nagalmtijd zijn de PB32 en PB40 de ultieme probleemoplossers. PB224 en PB248 zijn ontwikkeld voor grotere, akoestisch moeilijke ruimtes, waar een hogere geluidsdruk met langere frequentie vereist is. De PB S-208 breidt het spectrum van door DSP bestuurde Pan Beam-kolommen uit, wat een hoge geluidskwaliteit in de muzikaliteit oplevert. De Pan Beam-serie is zodoende geschikt voor tal van professionele toepassingen, zoals bijvoorbeeld bedrijfsevenementen, collegezalen, conferentie faciliteiten, geluidsversterking buiten, kerken, luchthavens, musea, parlementen, sportfaciliteiten, spraaktoepassingen, theaters en treinstations.

Ervaar het in onze showroom!

Tau denkt graag mee over een passende luidspreker voor iedere situatie. Wij leveren niet alleen zuilluidsprekers, maar ook pendel-, omnidirectionele, touring en powered luidsprekers, subwoofers, line arrays, in- en opbouwluidsprekers, luidsprekers met IP- Dante en Cobranet functionaliteiten, speciale luidsprekers (zoals de FP focus luidsprekers en SolidDrive) en luidsprekers voor gebruik in de buitenlucht. Ook biedt het enthousiast team audiospecialisten van Tau begeleiding bij het ontwerp en de installatie van projecten, zodat men  verzekerd is van een betrouwbare oplossing. In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van de merken uit het portfolio van Tau worden ervaren. Daarnaast heeft Tau vrijwel alle producten van de merken uit zijn portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten. Ook op zoek naar de perfecte audio oplossing? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Neem contact op voor een afspraak of advies op maat via het contactformulier of 050 549 9090.