Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Monumentaal gebouw voorzien van een geluidsinstallatie

 

Geluidsinstallatie monumentaal gebouw

Monumentale gebouwen hebben een charme die men graag zo veel mogelijk wil, en vaak ook moet, behouden. Het behouden van het monumentale karakter van het gebouw, en toch een perfecte audio installatie opzetten, lijkt daardoor een grote uitdaging. Gelukkig niet met de audio oplossingen van Pan Acoustics.

Elk monumentaal gebouw verdient een passend geluidssysteem

Bij een historisch gebouw is het belangrijk het monumentale karakter zoveel mogelijk behouden blijft. Meestal is vastgelegd welke veranderingen wel en niet aangebracht mogen worden. Muren mogen bijvoorbeeld niet opengebroken worden en het gebouw dient zijn oorspronkelijke uitstraling te behouden. Een monumentaal gebouw leent zich goed als een prachtige locatie voor diverse toepassingen en activiteiten: als trouwlocatie, onderwijs of museum. Bij dit type toepassingen is een audio installatie vaak noodzakelijk. Een eis die aan de audio installatie gesteld kan worden is dat alle luidsprekers zoveel mogelijk uit het zicht geplaatst worden, dit om het historische karakter van het gebouw zoveel mogelijk te behouden. Daarnaast grote, opzichtige luidsprekers doen afbreuk aan de uitstraling van het monumentale gebouw. Voor specifieke ruimten kies je, naast de toepassing en karakteristiek van de luidspreker, juist voor stijlvolle luidsprekers die perfect passen in de ruimte.

Pan Acoustics biedt oplossingen

Pan Acoustics biedt prachtige innovatieve oplossingen voor ruimten, zoals een monumentaal gebouw, waar specifieke eisen aangesteld worden.

2-line technologie

Pan Acoustics heeft speciaal ontwikkelde Pan Acoustics 2-Line technologie. Met 2-line technologie kan de bestaande bekabeling eenvoudig hergebruikt worden en wordt er een actief, technisch hoogstaande audio oplossing gecreëerd. Hierdoor hoeven er geen aanpassingen gedaan te worden aan het gebouw en blijft het historische karakter van het pand behouden.

Beam Steering technologie

De Beam Steering technologie van Pan Acoustics zorgt ervoor dat het geluid prachtig verspreid wordt in de ruimte. Beam Steering maakt het mogelijk dat de geluidsbundels heel exact gefocust worden op het publiek. Met Pan Beam Steering kan overal een perfecte verstaanbaarheid gerealiseerd worden.

Onopvallend

Het stijlvolle design van de slanke line arrays maakt het geheel af. De luidsprekers van Pan Acoustics zijn in alle RAL kleuren verkrijgbaar, waardoor de luidsprekers niet opvallen in de ruimte. De focus ligt daar waar deze hoort te liggen; op de prachtige en karakteristieke uitstraling van het monumentale gebouw. Op deze manier is er prachtig geluid aanwezig, zonder dat het opvalt. Pan Acoustics heeft deze oplossing reeds bij diverse kerken, kloosters, universiteiten en overheidsgebouwen toegepast.

Geen gebouw is hetzelfde. Daarom is elke audio oplossing uniek en afgestemd op de wensen, passend bij de toepassing. Bij maatwerkoplossingen wordt er door ons gekeken naar het beschikbare budget. Tau Audio Solutions is al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio- en communicatiesystemen en waar een enthousiast team van ervaren audiospecialisten werken. Zij denken graag met je mee en gaan samen op zoek naar de juiste oplossing.

Meer informatie?

Benieuwd wat de oplossingen voor Pan Acoustics voor jouw monumentale gebouw kunnen betekenen? Vraag bij ons een gratis productdemonstratie op locatie aan en sta versteld over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie of advies, bel Tau Audio Solutions 050-549 90 90 of via het contactformulier.