Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Maak kennis met de netwerkoplossingen van Niveo

 

Kennismaking netwerkoplossing niveo

Audio over IP i.c.m. Niveo netwerkoplossingen

Elke organisatie maakt tegenwoordig gebruik van een IP netwerk. Ieder kantoor, restaurant, winkel, maar ook zwembaden en warehouses beschikken over een netwerk welke bijdraagt aan het goed kunnen uitvoeren van hun dienstverlening. Steeds vaker zien we dan ook audio oplossingen die via het netwerk bedient en aangesloten kunnen worden. Denk aan de Dante- of cobranet producten. Het gebruik van Audio over IP biedt immers prachtige voordelen. Er is bijvoorbeeld minder bekabeling nodig en ook de configuratie van de audio installatie is eenvoudig – eventueel op afstand – via het netwerk aan te passen.

Netwerkapparatuur

Gezien de belangrijke rol van het netwerk kiezen steeds meer bedrijven voor kwalitatief goede en betrouwbare hardware. Tevens wordt er vaker voor redundantie of een noodstroomvoorziening gekozen zodat de bedrijfsvoering ten alle tijden voortgezet kan worden. De aanschaf van de juiste netwerkapparatuur is dus essentieel. Ook dient het passend te zijn voor de toepassingen waarvoor het gebruikt wordt, zoals het aansluiten van Audio over IP oplossingen.

Kracht van Niveo

Bij de aanschaf van Audio over IP producten kreeg Tau steeds vaker de vraag naar de juiste ondersteunende netwerkproducten. Echter, zijn er diverse merken en oplossingen mogelijk. Om van A tot Z te kunnen adviseren is Tau op zoek gegaan naar een mogelijke oplossing. Deze is gevonden bij Niveo Professional. De Niveo netwerkoplossingen bieden niet alleen de oplossing voor het aanleggen van kwalitatief hoogwaardige netwerkinfrastructuren, maar zijn bovendien toegespitst op de audio visuele markt. De producten zijn namelijk ontwikkelt in samenspraak met de AV-markt en bieden daarmee unieke voordelen zoals de optie om te kiezen of de netwerkpoorten aan de voor- of achterzijde van de switch zitten. Het uitgebreide portfolio van Niveo beschikt onder andere over UPS (Uninterruptible Power Supplies), switches, routers en wireless oplossingen. Uiteraard is het gros van de producten leverbaar in een 19” uitvoering waardoor deze keurig te assembleren zijn in de T-Racks patchkasten van Tau.

Samenwerking Tau en Niveo

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf, Niveo Professional, is op dit moment vooral groot in (Zuid-) Amerika en Australië. Ondanks haar afkomst beschikte het nog niet over een Nederlandse distributeur. Een rol die Tau met enthousiasme op zich neemt! Via tau.nl vind je een compleet overzicht van het productportfolio van Niveo. Uiteraard kun je hier door in te loggen ook direct bestellingen plaatsen. Is er behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met Tau op via info@tau.nl of 050 – 549 90 90.