Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Communiceren in grote fabriekshallen

geluidsinstallatie voor fabriekshallen

Een lawaaierige omgeving en grote afstanden tussen de medewerkers. Vaak herkenbare situaties in grote fabriekshallen, distributiecentra of warehouses. Snelheid en efficiëntie is geboden, want vertragingen in het proces kosten vaak veel geld. Niets mag stil komen te liggen. Hiervoor is onderling goed communiceren van groot belang. Maar hoe doe je dat in een dergelijke situatie?

Achtergrondmuziek en omroep in een fabriekshal

In veel fabriekshallen, distributiecentra en warehouses is een geluidsinstallatie voor achtergrondmuziek niet meer weg te denken. Muziek bevordert een prettige werksfeer en zorgt voor de benodigde arbeidsvitaminen, zodat iedereen met plezier naar het werk komt.

Daarnaast is het mogelijk een geluidsinstallatie te gebruiken voor pauze signalering (of ook wel werktijdensignalering) en als omroepinstallatie. Centraal wordt geregeld dat iedereen op de werkvloer gelijktijdig wordt geïnformeerd. Juist in situaties waar vlot communiceren belangrijk is, is omroep een absolute must. Voor werknemers is het van doorslaggevend belang dat de veiligheid van hun personeel te allen tijde kan worden gewaarborgd. Onze geluidsapparatuur wordt dagelijks in diverse fabriekshallen gebruikt. Ook het programmeren van automatische meldingen is eenvoudig. Een centraal geregelde geluidsinstallatie van goede kwaliteit draagt niet alleen bij aan een goede sfeer, maar ook veiligheid en duidelijkheid.

Bij Tau Audio Solutions bieden wij diverse oplossingen voor een geluidsinstallatie voor een fabriekshal al naar gelang de wensen, eisen en bijbehorende budget. Wij houden altijd rekening met de complicaties, zoals de akoestiek van de ruimte of bijvoorbeeld het gebruik van apparatuur geschikt voor cleanrooms. Wij berekenen op basis van de gegevens van de ruimte wat er benodigd is aan luidsprekers en apparatuur om een perfecte dekking te garanderen.

Onderlinge communicatie

Een centraal omroepsysteem biedt echter niet de mogelijkheid voor onderlinge communicatie tussen twee of meer collega’s om op de werkvloer te overleggen. Medewerkers moeten elkaar opzoeken, wat vaak tijd kost en inefficiënt is. Daarnaast is met de nieuwe corona maatregelen de bedoeling dat medewerkers onderling afstand van elkaar houden. Een lawaaierige omgeving bemoeilijkt daarbij ook nog eens de onderlinge communicatie en de spraakverstaanbaarheid, omdat men afstand wil houden en elkaar toch goed wil verstaan.

Radio Frequentie (RF) systeem

Een Radio Frequentie (RF) systeem biedt in deze situaties de oplossing zoals de Contacta RF-TRX transceiver, dit is een portable transmitter en ontvanger in één. Hierdoor is het mogelijk om onderling, tussen medewerkers, te communiceren. De beltpack wordt eenvoudig aan de broekriem gegespt of om de nek gedragen door middel van de bijgeleverde lus. Een draadloze headset met microfoon zorgt ervoor dat men goed verstaanbaar is.

Voordelen van een RF systeem

Een RF systeem kent vele voordelen. Het signaal van dit RF systeem heeft een range van 300 meter en ondervindt geen hinder van obstakels zoals bijvoorbeeld stellages. De beltpacks van het systeem zijn spatdicht en robuust gebouwd waardoor ze ook voor gebruik buiten geschikt zijn. Dankzij 40 kanalen waarover het RF systeem beschikt, is het mogelijk om verschillende groepen personen in één gebied met elkaar te laten communiceren. Het RF systeem is ook geschikt voor slechthorenden door gebruik te maken van de speciale slechthorenden lus.

De apparaten geven geluid van hoge kwaliteit om glashelder geluid over te brengen op de ontvangers. De lichtgewicht draagbare ontvangers maken het gemakkelijk om zelfs on-the-go op een comfortabele manier duidelijk verstaanbaar geluid te ontvangen. Een ander voordeel van het RF systeem is dat iedereen het volume van zijn/haar systeem zelf kan regelen, naar gelang wat prettig wordt ervaren.

Meer informatie over RF en IR systemen

Maatwerkoplossingen

Geen bedrijfshal is gelijk. Daarom is elke geluidsinstallatie uniek en afgestemd op de wensen passend bij ieder bedrijf. De oplossingen worden op maat gemaakt aan de hand van het desbetreffende project en het bijbehorende budget. Als specialist op het gebied van audio- en communicatiesystemen hebben wij door de jaren heen verschillende fabriekshallen van een professioneel geluidssysteem voorzien. Of het nu gaat om een grote fabriekshal, of een wat kleinere ruimte, zoals een productieruimte; onze audio specialisten weten precies wat u nodig heeft voor zowel een goede akoestiek als een veilige geluidsinstallatie.

Wij voorzien een fabriekshal van een hoogwaardige geluidsinstallatie

Ben je op zoek naar een audio oplossing voor een fabriekshal, warehouse, magazijn of distributiecentra? Of het nu gaat om een vaste installatie voor achtergrondmuziek, werktijdsignalering, omroep of een oplossing op basis van RF, onze audio specialisten denken graag mee. Ook in situaties waarbij de hygiëne van belang is, bijvoorbeeld in de voedselindustrie en bij cleanroom toepassingen, hebben wij diverse oplossingen beschikbaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies over een geluidsinstallatie voor een fabriekshal via het contactformulier of bel +31 (0)50-549 90 90.