Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Geef gehoor aan de decembermaand

Etalage met geluid voor de decembermaand banner

Magisch

In december zijn winkelstraten voorzien van spectaculaire, sprookjesachtige wintertaferelen en prachtig gedecoreerde kerstetalages. Hoe maak je zo’n fantastisch display nou echt compleet? Met geluid natuurlijk! Maar hoe realiseer je een mooie audio oplossing voor een etalage, waar men doorgaans graag zo min mogelijk opzichtige apparatuur en bekabeling gebruikt, om de magie van de etalage te behouden?

Winterse sferen in de etalage

Er zijn allerlei unieke oplossingen te bedenken voor dit soort interessante projecten. Om de sfeer van het bijzondere uiterlijk in een etalage te behouden is het natuurlijk het mooist als de audio apparatuur niet of nauwelijks zichtbaar is, zodat het niet afleidt van het tafereel. De SD-serie van SolidDrive biedt een elegante oplossing voor dit soort situaties. De revolutionaire serie bestaat uit transducers die elk massief oppervlak transformeren in een geluidsbron. Wat deze oplossing in dit geval ontzettend interessant maakt is de mogelijkheid om de transducers op glazen oppervlakken, zoals ramen, te plaatsen. Met de SolidDrive SD1g worden de etalageruiten zelf omgetoverd tot luidspreker, zodat het geluid ook buiten de winkel te verstaan is zonder daar luidsprekers te installeren. Alleen de onopvallende transducer is dan zichtbaar. De compacte transducer is daarnaast eenvoudig direct achter of op muren, plafonds, vloeren of een andere ondergrond te installeren, zonder overige zichtbare apparatuur en duidelijk waarneembare draden. De SD1g kan zelfs onder/in meubilair geplaatst worden! Of combineer de SD1g met een mediaplayer bijvoorbeeld een audioplayer van Loetronic. Zo kun je meerdere sferen creëren binnen je winkel met elk een eigen muziekstijl. Laat bijvoorbeeld kersthits horen daar waar dat gewenst is in de winkel en zorg voor een andere ervaring in de overige delen.

Geluid zonder luidsprekers SolidDrive uaVeelzijdigheid van Loetronic players ua

Geweldig geluid in een stijlvolle etalage

Natuurlijk is het fijn dat de transducer naadloos in elk decor past. Dan hoeft er immers niet worden nagedacht over het afstemmen van het uiterlijk op het unieke interieur van de etalage en blijft de magische sfeer behouden. Het zou echter zonde zijn om genoegen te nemen met slechte kwaliteit geluid, alleen vanwege de looks. Met SolidDrive hoeft dit gelukkig ook niet en daardoor kun je precies het juiste effect bereiken met de muziek. De compacte transducer levert mooi geluid, je hoeft dus niet kwaliteit op te geven voor stijl. Ondanks het kleine formaat van de transducer en dankzij de 120˚ ultrawijde dekkingshoek en de resonantie over een groot oppervlak, zorgt SolidDrive voor een geweldige geluidsdekking. De transducer laat het gehele oppervlak vibreren en dit brengt vervolgens een hoogwaardig, helder, full range geluid voort dat van het hele vlak straalt. Dit geluid wordt overal gelijkmatig verdeeld en dit levert een opmerkelijk uitgebalanceerd, breed, egaal geluidsveld op. Het verlies van volume over afstand is zelfs ongeveer 35% minder dan bij conventionele luidsprekers. De SD transducer biedt zodoende een ware geluidsbeleving, die daarnaast ook nog eens uitstekend past in etalages van elke aard. Het winkelende publiek ziet je mooie etalage en hoort de sinterklaas- of kerstmuziek al buiten je winkel. Zo trek je klanten je winkel in!

Can you hear the sleigh bells?

Bij Tau Audio Solutions denken wij graag mee over een passende audio oplossing. Samen ontwerpen we een magische geluidservaring voor iedere situatie en branche. Ook biedt het enthousiast team van ervaren audiospecialisten van Tau begeleiding bij de installatie van projecten, zodat men verzekerd is van een betrouwbare oplossing. De verschillende transducers van SolidDrive en audio players van Loetronic bieden natuurlijk fantastische mogelijkheden, maar er kan ook meegedacht worden over een andere opstelling, op maat gemaakt aan de hand van het desbetreffende project en bijbehorende budget. In onze showroom kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van de merken uit onze portfolio worden ervaren. Daarnaast hebben wij vrijwel alle producten van de merken uit onze portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten.

Ook op zoek naar de perfecte audio oplossing voor je etalage? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Neem bij vragen of voor advies op maat contact op via het contactformulier of bel +31(0) 50 549 9090.

 

Lees meer

Voorbeelden van toepassingen met de producten van SolidDrive:
Geluid zonder luidsprekers

Lees hier meer over de audioplayers van Loetronic:
Getest door onze techneut: Ultra 1 en Ultra 2 player van Loetronic

 

Als eerste op de hoogte van dit en ander audionieuws?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief