Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Geluid zonder luidsprekers

Geluid zonder luidsprekers SolidDrive

 

De ene ruimte leent zich beter dan de andere voor het plaatsen van prachtige en stijlvolle luidsprekers die passen in het design van het interieur. Eventueel zijn de luidsprekers in een bijpassende kleur gespoten. De luidspreker kan in dit geval zelfs een echte eyecatcher zijn. Er zijn ook situaties waarbij er geluid gewenst is zonder een duidelijk aanwezige luidspreker. Ook daar hebben we bij Tau Audio Solutions een perfecte oplossing voor met de audioproducten van SolidDrive!

Het oppervlak zorgt voor het geluid

De revolutionaire SolidDrive is een onzichtbaar audioproduct dat diverse oppervlaktes in een speaker transformeert. Zo kun je overal waar je wilt geluid produceren, zonder luidsprekers te gebruiken. De SolidDrive transducers lijken niet op een luidspreker. Deze kleine (51 mm hoog en 58 mm in diameter) compacte apparaten produceren op het eerste gezicht ook geen goed geluid. Totdat ze op het juiste oppervlak geplaatst worden. Er ontstaat, tot verbazing van velen, een heel aangenaam en helder geluid. SolidDrive transformeert de ondergrond in een luidspreker!

Verschillende toepassingen van SolidDrive

Er zijn drie varianten SolidDrive beschikbaar specifiek ontworpen voor glas, hout en gipsplaat. Daarnaast kan SolidDrive ook gebruikt worden voor oppervlakten van keramiek, laminaat, composiet, fiberglas, acrylaat en metaal. De technologie in het hart van SolidDrive transformeert elk vast oppervlak in een geluidsbron.

Ook grotere oppervlakten zijn geen probleem. Door het plaatsen van meerdere transducers kunnen ook deze oppervlakten voorzien worden van geluid. In combinatie met de SD250 compacte versterker met EQ presets is de SolidDrive een ideale oplossing in vele toepassingen. Verschillende voorbeelden van het toepassen van de audioproducten van SolidDrive.

In musea

In musea gaat het om de tentoonstelling. Geluid creëert in veel gevallen een extra dimensie aan de beleving van een tentoonstelling. Echter wil men niet dat de aandacht uit gaat naar een opzichtige geluidsinstallatie in de ruimte. De SolidDrive biedt hier de ideale oplossing en creëert een aangenaam geluid zonder ‘aanwezig’ te zijn.

Geluid zondert luidsprekers met SolidDrive

De SolidDrive creëert een aangenaam geluid zonder ‘aanwezig’ te zijn.

In (winkel)etalages

Er echt uitspringen met een winkeletalage? Voeg geluid toe! In bepaalde perioden van het jaar, bijvoorbeeld Kerst, besteden winkels extra aandacht aan de uitstraling van hun etalage. Door de toepassing van geluid creëer je sfeer en een aantrekkelijke etalage zorgt voor aantrekkingskracht bij klanten. In een etalage staan de producten die gedisplayde worden centraal. Een volledige geluidsinstallatie neemt al snel veel ruimte in beslag. Zonder zichtbare draden of roosters geeft SolidDrive de vrijheid om geluid te hebben zonder luidsprekers.

Toepassing van de SolidDrive is een tevens mooie oplossing voor een situatie waar aan de buitenkant van de winkel geen speakers mogelijk zijn. De SolidDrive gebruikt op deze manier een etalageraam als speaker. Het product is eenvoudig direct achter of op de gewenste ondergrond te installeren, zonder opzichtige luidsprekers of draden.

 

SolidDrive toepassing Retail etalage

Voorbeeld toepassing van de SolidDrive waarbij het etalageraam dient als luidspreker.

Luxe interieur

Luxe boardrooms en vergaderlocaties vragen om unieke oplossingen. Een zeer hoogwaardige en elegante speaker kan hier een geweldige toevoeging zijn en waarbij het wenselijk is dat het design van de speaker moet passen bij het design van het interieur. Soms is minder juist meer en in dergelijke situaties biedt SolidDrive de perfecte oplossing: hoogwaardig geluid zonder opvallend te zijn. Hierdoor passen ze naadloos in elke boardroom en vergaderlocaties, en hoeft er niet nagedacht te worden over het afstemmen van het uiterlijk op het bestaande interieur.

Narrowcasting

Informatiezuilen en schermen op openbare gelegenheden of bijvoorbeeld tijdens evenementen lenen zich uitsteken voor het gebruik van een SolidDrive. Doordat de transducer zo compact is, is er maar weinig ruimte nodig voor het plaatsen van de SolidDrive. Op deze manier kan de SolidDrive onzichtbaar weggewerkt worden in een interactieve informatiezuil. De compacte SolidDrive levert mooi geluid, zonder luidsprekers, grill en zichtbare kabels.

 

SolidDrivetoepassing narrowcasting autoruit

Voorbeeld van toepassing van de SolidDrive geïnstalleerd op een autoruit.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke toepassingen met SolidDrive. Regelmatig worden de producten van SolidDrive gebruikt in bijvoorbeeld de retail, jachten, home cinema systemen en reclamedoeleinden. SolidDrive geeft hier de vrijheid om geluid te hebben zonder luidsprekers.

Veilig, sterk en ontworpen om lang mee te gaan

Belangrijke kenmerken van SolidDrive is dat de apparaten zeer efficiënt en energiezuinig zijn. Zelfs met minder dan 5 Watt is de apparatuur in staat om geluid voort te brengen. De producten zijn thermisch beschermd en kunnen dus ook gerust gebruikt worden voor hight-output toepassingen met vermogen tot 100 watt. De SolidDrive heeft geen bewegende onderdelen binnenin de apparaten die wrijving veroorzaken. Dit maakt ze heel betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk.

Heb je een project waarbij je denkt aan het toepassen van SolidDrive?

Neem dan contact op met onze audio experts voor de mogelijkheden. Tau is al jaren exclusief distributeur van SolidDrive. Tijdens de samenwerking hebben we vele unieke projecten uitgevoerd. Het product leent zich perfect voor prachtige, originele toepassingen, waarbij opzichtige speakers niet gewenst zijn. Ervaar persoonlijk de mogelijkheden en kwaliteit van SolidDrive in onze showroom.

Neem contact op via het contactformulier of bel 050 549 90 90 voor meer informatie, advies of het maken van een afspraak.

 

Als eerste op de hoogte van dit en ander audionieuws?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief