Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Geluidsweergave in grote, hoge ruimten

wat zijn omnidirectionele luidsprekers banner

Perfecte dekking met omnidirectionele luidsprekers

Met omnidirectionele luidsprekers kan een zeer gering aantal luidsprekers een groter gebied bestrijken. De diverse luidsprekers bieden hemisferische dekkingspatronen, dit zorgt voor een zeer brede en volledige dekking van de geluidsverspreiding. Zo kan men met minder luidsprekers hele grote en hoge ruimten van geluidsweergave voorzien, zoals bijvoorbeeld arena’s, luchthavens, fabriekshallen, magazijnen, megawinkels, openbare ruimtes, transportruimten en zwembaden.

Voor elke situatie een passende luidspreker

Tau levert meerdere omnidirectionele luidsprekers. Zo is er de LS1-OC100E-1 hemidirectionele luidspreker van Bosch en de Soundsphere Q-serie en 110-serie hemisferische pendelluidsprekers. De veilige, robuuste luidspreker van Bosch biedt hoogwaardige weergave van achtergrondmuziek en fantastische spraakverstaanbaarheid. De LS1-OC100E-1 kan daarnaast uitstekend voor paging en noodoproepen gebruikt worden. Deze luidspreker is vooral geschikt om zwevend opgehangen te worden in ruimten met hoge plafonds, van ten minste zes meter. De Soundsphere 110-serie biedt een hemisferische luidspreker in zwart en wit, voor goede kwaliteit achtergrondmuziek en paging en een zwarte en witte luidspreker specifiek geschikt voor paging. De Q-serie van Soundsphere biedt 4 verschillende luidsprekers, in zwart en wit. Deze bolvormige pendelluidsprekers hebben verschillende formaten en eigenschappen en zijn ontworpen om duidelijke gesproken berichten en muziek van hoge kwaliteit te bieden. Zowel de Q-6 als de Q-12AWR zijn weerbestendig en kunnen dus ook zeer goed in de buitenlucht gebruikt worden.

Overal veilig te gebruiken

Een aantal van deze luidsprekers is ook zeer geschikt voor buitentoepassingen en voor toepassing in zwembaden. Luidsprekers zijn in zulke gevallen voorzien van certificeringen, zodat je zeker weet dat je erop kunt vertrouwen. Zo is de Bosch LS1-OC100E-1 voorzien van een de EN 54-24 certificering, waardoor deze veilig te gebruiken is in een ontruimingssysteem. De ingebouwde brandbeveiliging zorgt er bij deze omnidirectionele luidspreker bijvoorbeeld voor dat een door brand beschadigde luidspreker geen uitval van het aangesloten circuit veroorzaakt. Een ander voorbeeld is de Soundsphere Q-6, die bestand is tegen chloor, corrosie, ozon, roest, UV-straling en zout en daardoor in verscheidene omgevingen ingezet kan worden, zowel binnen als in de buitenlucht. Ook hebben de luidsprekers vaak extra (optionele) maatregelen en accessoires voor het veilig installeren, om te kunnen voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen.

De juiste luidspreker voor elke omgeving

Tau denkt graag mee over een passende luidspreker voor iedere situatie. Ook biedt het enthousiast team audiospecialisten van Tau begeleiding bij het ontwerp en de installatie van projecten, zodat men  verzekerd is van een betrouwbare oplossing. In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van de merken uit het portfolio van Tau worden ervaren. Daarnaast heeft Tau vrijwel alle producten van de merken uit zijn portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten. Ook op zoek naar de perfecte audio oplossing? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Neem contact op voor een afspraak of advies op maat via het contactformulier of 050 549 9090.