Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Hoge ruimten voorzien van audio

Hoge ruimten voorzien van audio banner

Overal hoorbaar

In ruimten met een hoog plafond kan het een behoorlijke uitdaging zijn om een gelijkmatige verspreiding van het geluid te creëren. Niet alleen heb je hier doorgaans te maken met een lange afstand tussen de luidsprekers en het publiek, ook is er in deze ruimten vaak sprake van een lastige akoestiek. Ook de benodigde kabellengte en het mogelijk bijbehorende signaal- of kwaliteitsverlies kan hier voor een uitdaging zorgen, omdat hoge ruimten vaak ook grote ruimten zijn. Tau levert verscheidene omnidirectionele luidsprekers met een zeer brede geluidsverspreiding naar beneden en opzij. Vanwege de openingshoek en het hoge geluidsdrukniveau kan een groot oppervlakte bereikt worden en zorgt iedere luidspreker voor perfecte dekking over een wijd gebied. Zo kan men met een gering aantal luidsprekers zeer grote, hoge ruimten van hoogwaardige geluidsweergave voorzien. Zelfs met lange kabelafstanden weten de omnidirectionele luidsprekers wel raad. Dit maakt deze luidsprekers uitermate geschikt voor weergave van full range geluid, met een egale en volledige dekking, in ruimten met een hoog plafond, zoals zoals expositieruimten, horecaruimten, gebedshuizen, luchthavens, magazijnen, megawinkels, musea, retail, sportscholen, warenhuizen en andere hoge ruimten waar behoefte is aan muziekweergave van hoge kwaliteit.

Overal uitstekend verstaanbaar

Vooral in het geval van omroepen of ontruiming in noodsituaties is een goede dekking van groot belang, zodat de melding of het alarm overal goed verstaanbaar is. Niet alleen daar waar veel achtergrondgeluid is, zoals het lawaai van machines waarmee gewerkt wordt in werkplaatsen, maar ook in grote of opgedeelde ruimten kan het lastig zijn om op elke plek voor een betrouwbare geluidsprojectie te zorgen. De Beam Steering Technology van Pan Acoustics biedt hiervoor de perfecte oplossing. Met de geluidsbundels kan de audio precies op de gewenste plek gericht worden, ook als het om verschillende gebieden gaat. De luidsprekers zorgen vanwege de optimale geluidsspreiding en constante SPL-dekking voor een hoogwaardige spraakverstaanbaarheid, ook in de meest akoestisch-uitdagende omgevingen. Met deze audio-oplossing breng je overal uitstekende geluidsprojectie en perfecte spraakverstaanbaarheid.

Overal veilig

Er zijn verscheidene locaties met een hoog plafond te bedenken, zoals bedrijfshallen en productiehallen in fabrieken, waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Het is hier van levensbelang dat er robuuste, vuurvaste en/of explosieveilige luidsprekers geïnstalleerd worden, beschermd tegen stof, gasdampen en andere invloeden van buitenaf. In omgevingen waar chloor- of waterdampen aanwezig zijn, zoals zwembaden en kassen, moeten de luidsprekers daar bestand tegen zijn. Ook zijn er omgevingen waar de luidsprekers tegen een stootje moeten kunnen, zoals in sportfaciliteiten, waar nog wel eens een bal hoog door de lucht wil vliegen. Voor toepassing in omgevingen met dit soort extreme omstandigheden levert Tau speciale, veilige luidsprekers. Deze luidsprekers zijn voorzien van certificaten, die aangeven in welke mate ze beschermd zijn tegen bepaalde invloeden van buitenaf.

Tau heeft ‘t!

Tau denkt graag mee over een passende luidspreker voor iedere situatie. Behalve luidsprekers, levert Tau ook microfoons, mixers, versterkers en audiospelers om te kunnen voorzien in een volledig passende audio oplossing. In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van de audio apparatuur uit het portfolio van Tau worden ervaren. Daarnaast heeft Tau vrijwel alle producten uit zijn portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten. Ook biedt het enthousiast team audiospecialisten van Tau begeleiding bij het ontwerp en de installatie van projecten, zodat men  verzekerd is van een betrouwbare oplossing. Advies gewenst bij aanschaf of installatie van de juiste audio opstelling? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door een van onze dealers? Neem contact op voor een afspraak of advies op maat via het contactformulier of +31 50 549 9090.