Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Luidsprekers van MSE Audio: het geluid van innovatie

 

Luidsprekers van MSE Audio

Een luidspreker voor elke toepassing. Of het nu gaat om professionele 100V luidsprekers, luidsprekers met Beam Steering technology, of bijvoorbeeld ‘onzichtbare’ luidsprekers. Je vindt het in ons uitgebreide productportfolio. Eén van onze fabrikanten voor professionele luidsprekers is MSE Audio. Als moederbedrijf heeft MSE Audio een breed assortiment aan luidsprekers die zij uitbrengt onder verschillende merken.

Merken van MSE Audio bij Tau Audio Solutions verkrijgbaar:

  • SoundTube
  • SolidDrive
  • SoundSphere
  • PhaseTech

Over MSE Audio

De merken van MSE Audio bieden een breed scala aan luidsprekerkeuzes voor een breed scala aan toepassingen in zowel de commerciële als de residentiële markt. De merken kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en unieke toepassingen. MSE Audio gebruikt de nieuwste technologie om kwaliteitsluidsprekers met uitzonderlijk geluid te produceren. Kenmerkend is het out-of-the-box denken, zowel qua hoge kwaliteit geluidsweergave als in de unieke design, wat terug te zien is in hun productportfolio.

Benieuwd naar MSE Audio? In dit artikel lees je meer over hun merken en het brede assortiment professionele audioproducten van MSE Audio.

 

SoundTube

logo SoundTube

Luidsprekers van SoundTube zijn anders dan alles wat men hiervoor ooit gehoord of gezien heeft. Het bedrijf streeft ernaar om met de beste technologieën met de hoogste kwaliteit te bieden om ervoor te zorgen dat je het meeste uit hun producten haalt. De uitgebreide portfolio van SoundTube bestaat onder andere uit inbouw-, opbouw- en pendelluidsprekers al dan niet geschikt voor toepassing buiten. Diverse van deze luidsprekers zijn ook beschikbaar als Dante luidspreker.

SoundTube FP-serie

Ook de FP serie, directionele luidsprekers, is onderdeel van het SoundTube portfolio. De FP-serie is een veel gebruikte toepassing in musea doordat deze luidspreker het geluid recht naar beneden projecteert. Hierdoor heeft de omgeving geen hinder van het geluid. Deze luidspreker wordt veelal geleverd in combinatie met de compacte SA202-RDT versterker.

Enkele audioproducten van SoundTube uitgelicht:

Onze audio expert heeft de IPD4 uitgebreid getest.
Je leest het complete testrapport hier: Getest: IPD4 van SoundTube.

 

SolidDrive

Geluid zonder luidsprekers. Het klinkt onwerkelijk. Maar het is precies wat de gepatenteerde technologie van de SolidDrive transducers (geluidsomvormer) doet. De transducer transformeert een solide oppervlak, zoals gips, glas, hout, metaal of bijvoorbeeld keramiek, in een geluidsbron. Hierdoor biedt SolidDrive unieke toepassingen in uiteenlopende situaties. Denk aan etalages in winkels waarbij er een totaalbeleving gecreëerd wordt in combinatie met geluid zonder opzichtige luidsprekers.

Een ander voorbeeld is in een luxe (kantoor)interieur kan het juist wenselijk zijn om geen luidsprekers te zien, maar wil men natuurlijk wel genieten van hoge kwaliteit audio. Meer voorbeelden van toepassingen met de SolidDrive lees je in ons artikel: Geluid zonder luidsprekers.

Geluid zonder luidsprekers SolidDrive ua

SolidDrive SD-serie

De SD-serie is zeer efficiënt en energiezuinig: zelfs met minder dan 50 watt kan de apparatuur geluid voortbrengen. SolidDrive biedt de compacte SD-250 versterker aan om het benodigde vermogen te leveren. Daarnaast beschikt deze versterker over digitale EQ presets. Via notch filters corrigeert de equalizer pieken in het signaal. Hiermee wordt ideale balans verkregen tussen hoge, midden- en lage tonen, wat zorgt voor een verbeterde luisterervaring. Wordt er een andere versterker gebruikt in plaats van de SD-250, dan adviseren wij de passieve SD1 Equalizer van SolidDrive voor de toonregeling.

Enkele audioproducten van SolidDrive uitgelicht:

Lees meer over de toepassingen met SolidDrive in ons artikel: Geluid zonder luidsprekers

 

SoundSphere

logo Soundsphere

De omnidirectionele luidsprekers en luidsprekersystemen van SoundSphere hebben een hemisferische dispersie en een vol bereik geluid. SoundSphere luidsprekers produceren een egaal geluidsveld dat nergens in hun brede dekkingsgebied hard of schreeuwerig klinkt. Luisteraars nemen zelden een geluidsbron waar, maar eerder een geluidsveld dat overal vandaan lijkt te komen. Omroepberichten en muziek zijn aangenamer en minder opdringerig dan met conventionele luidsprekers, en er zijn minder luidsprekers nodig om een bepaald gebied te bestrijken. Minder geluidsbronnen betekent eenvoudigere geluidssystemen en minder problemen in akoestisch moeilijke ruimten. Hierdoor zijn de SoundSphere luidspreker ideale oplossingen voor een veelheid van toepassingen en omgevingen. Van kantoren tot ijsstadions, van conferentieruimten tot congrescentra.

MSE Audio Soundsphere vs Conventional

SoundSphere omnidirectionele luidsprekers versus conventionele luidsprekers

 

Enkele SoundSphere audioproducten uitgelicht:

 

PhaseTech

PhaseTech Logo

Luisteraars willen luidsprekers die ontworpen zijn voor hun behoeften en stijl zodat ze voor hun toepassing het ideale geluid ervaren. PhaseTech voorziet in deze vraag en bouwt “Speakers for your life”. Kwaliteit staat hierbij voorop. Al vanaf de ontwerpfase tot aan de daadwerkelijke productie van de PhaseTech luidsprekers wordt continue de kwaliteit gecontroleerd. Dit geldt zowel voor de high performance plafond luidsprekers zoals de CI7.3X en uiteraard ook de in-wall luidspreker serie CS-6IW. PhaseTech biedt hierdoor perfect passende oplossingen voor de situaties waarin er meer verwacht wordt van geluid. Denk bijvoorbeeld aan een sportschool, waarbij het hoogwaardige geluid een belangrijke motivator is voor de sporters.

Producten van PhaseTech uitgelicht:

 

Buitenluidsprekers MSE Audio portfolio

De merken van MSE Audio kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en unieke toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan hun uitgebreide range buitenluidsprekers. Ook hier denkt MSE Audio weer out-of-the-box. Zowel qua hoge kwaliteit geluidsweergave als ook in de unieke designs. Uiteraard zijn er ook diverse buitenluidsprekers geschikt voor Dante. Voor complete flexibiliteit voor uw project.

Enkele buitenluidsprekers van MSE Audio uitgelicht:

De oplossing voor elk project

Met dit brede scala aan luidsprekers bieden de merken van MSE Audio oplossingen voor de meest unieke projecten. Heb je een specifiek project waarin gezocht wordt naar een passende luidspreker? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 050 – 549 90 90 of stuur een e-mail naar info@tau.nl. Onze audio experts denken graag mee en voorzien je van informatie over de mogelijkheden.