Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Vakantie! Zet de lestijdsignalering uit

Zomervakantie zet lestijdsignalering uit

Laat de lestijdsignalering niet onnodig aan staan

Over enkele weken begint de zomervakantie weer. De laatste paar weken van het schooljaar kennen vaak al een iets andere planning; Lessen worden afgerond, de examens zitten erop, herkansingen worden ingepland. Iedereen maakt zich op voor een welverdiende vakantie. Toch merkt de buurt waar de school gevestigd is niet altijd een verschil. Met regelmaat komen we situaties tegen waarbij de lestijdsignalering, of de schoolbel, tijdens vakantieperiodes af blijft gaan. Een onnodige verstoring en is met de juiste oplossing voor lestijdsignalering eenvoudig te voorkomen.

Ongekende flexibiliteit

Reden dat de lestijdsignalering vaak doorloopt tijdens vakantieperiodes is doorgaans te verwijten aan de beperkingen van het systeem. Veel van de huidige systemen welke voor lestijdsignalering gebruikt worden zijn vaak complex en of beperkt in gebruik, en zijn daardoor vaak niet goed toegankelijk voor de eindgebruiker. En dat terwijl juist steeds meer scholen en onderwijsinstellingen de wens hebben om zelf hun programmering/rooster voor lestijdsignalering aan te kunnen passen. Lestijdsignalering van Bodet biedt hierin de oplossing met een gebruiksvriendelijk systeem. En in tegenstelling tot andere systemen, is dit systeem in veel verschillende situaties toepasbaar. Complete oplossingen met een hoge mate van gebruiksgemak.

Met lestijdsignalering van Bodet kan bijvoorbeeld ingeregeld worden om tijdens reguliere lesuren het lestijdensysteem ook buiten af moet gaan of alleen binnen in het schoolgebouw. Of wanneer het wenselijk is om alleen tijdens de pauzes ook buiten de signalering af te laten gaan en tijdens de wisseling van de lessen niet. Deze flexibiliteit is één van de belangrijkste kenmerken van het Bodet lestijdsignalering systeem.

Hoe werkt lestijdsignalering?

De lestijdsignalering systemen van Bodet werken in combinatie met de Bodet Sigma software. Met deze software regel je eenvoudig en op elk moment zelf de programmering van het lestijdensysteem. De intuïtieve software heeft een outlookachtige interface waarmee de programmering eenvoudig vast kunt leggen voor onbepaalde periode. Ook vakanties, studiedagen of 10 minuten gesprekken zijn eenvoudig vooraf in te plannen. Wijzigt er iets in de planning? Een aanpassing in het rooster is met enkele muisklikken in te voegen in de programmering. Er is geen beperking in het aantal programmeringen door de agendaplanning.

Niet alleen het laten afgaan van de schoolbel op specifieke momenten is met Bodet zeer flexibel en eenvoudig in te stellen, al naar gelang de situatie kunnen er ook diverse zones bepaald worden. En met bepaalde oplossingen van Bodet is het zelfs mogelijk om met enkele muisklikken een zone aan te passen zonder dat hier fysiek bekabeling voor getrokken hoeft te worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden met de Bodet Sigma software voor lestijdsignalering eindeloos.

In het kort de vele voordelen van de Bodet Sigma software:

  • Een intuïtief programma
  • De outlookachtige interface is zeer eenvoudig in gebruik
  • Geen beperkingen in het aantal programmeringen
  • Gratis geleverd bij de Bodet Sigma C, Sigma P en Sigma MOD moederklok
  • Geen maandelijkse kosten

Lees hier meer over Bodet Sigma software: Snel en simpel lesroosters aanpassen

Zeer uitgebreid systeem

Flexibiliteit is slechts één van de vele voordelen van Bodet lestijdsignalering. Het systeem van Bodet is dusdanig uitgebreid dat het middels relays ook andere componenten zoals de verwarming of verlichting in het schoolgebouw kan aansturen. Daarnaast beschikt het systeem van Bodet over een Lockdown Alert functionaliteit. In noodsituaties wordt automatisch een melding naar instanties zoals de politie gestuurd.

De Bodet moederklok van het lestijdsignalering systeem kan ook probleemloos een klokkennetwerk aansturen en van exact de juiste tijd voorzien. Overal identieke tijd op alle klokken op dezelfde locatie. Wel zo handig dat de signalering gelijk loopt met de klokken in het gebouw. Nooit meer de bel missen! Onderaan dit artikel vind je handige links met meer informatie over de lestijdsignalering systemen en klokken.

Zeer eenvoudig overstappen

Is er al een bestaand lestijdsignalering op basis van een 100 volt geluidsinstallatie aanwezig, maar ontbreekt de flexibiliteit van de Bodet Sigma software? Overstappen is dan zeer eenvoudig. De oplossing van Bodet kan doorgaans zonder problemen gekoppeld worden met bestaande geluidsinstallaties. Hierdoor geniet je direct van meer flexibiliteit zonder een grote investering. Bij Tau Audio Solutions bieden we diverse, complete oplossingen voor lestijdsignalering aan.

Meer weten?

Benieuwd naar de beste oplossing voor jouw project? Onze audio specialisten voorzien je graag van aanvullende informatie en advies passend bij jouw project of situatie. Neem contact met ons op bel 050 549 90 90 of stuur een e-mail naar sales@tau.nl. Wij geven ook product demonstraties van lestijdsignalering. Ervaar het gemak en kracht van dit lestijdsignalering systeem zelf en laat je overtuigen!

 

Als eerste op de hoogte van dit en ander audionieuws?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

 

Meer over lestijdsignalering