Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Al 25 jaar Tau Audio Solutions BV

Tau Audio Solutions bestaat 25 jaar

Tau bestaat 25 jaar!

25 jaar Tau Audio Solutions. Een bijzondere mijlpaal. We zijn ontzettend trots dat wij onze klanten al 25 jaar mogen voorzien van de beste audio- en communicatiesystemen. We willen alle klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij ons de afgelopen 25 jaar hebben gegeven. Ons 25 jarig bestaan, daar zijn we maar wat trots op. We realiseren ons maar al te goed dat wij dit te danken hebben aan onze fijne leveranciers, distributeurs, team enthousiaste collega’s en onze trouwe klanten! Een prachtig succes waar we niet alleen erg trots op zijn maar ook enorm dankbaar. We willen alle klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij ons de afgelopen 25 jaar hebben gegeven. Zonder onze trouwe klanten was het voor ons niet mogelijk geweest uit te groeien tot het bedrijf dat wij vandaag zijn.

 

In maart 1997 is Tau Audio Solutions bv officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wist je dat Tau Audio Solutions bv eerst TAU A.V.L.P. (Audio. Video. Light. Podia) heette? In 1997 begonnen in Veenwouden. Voordat Tau zich definitief vestigde aan de Grondzijl 8a in Groningen, is het bedrijf eerst nog in Leeuwarden, Noordhorn en daarna op het Skagerrak in Groningen gevestigd geweest.

Oud visitekaartje Tau AVLP

25 jaar geleden startte Tau met het verkopen van onder meer ringleidingsystemen. Ook behoorde podiumdelen destijds tot het productassortiment. Zo heeft Tau destijds een podium aan de Friese band De Kast heeft geleverd. Podiumdelen behoren inmiddels niet meer tot het productassortiment. Het assortiment is vervolgens verder uitgebouwd naar de huidige productportfolio van audio- en communicatiesystemen. Tau is succesvol groothandel en gespecialiseerd in het leveren van:

  • Ringleidingsystemen t.b.v. slechthorenden;
  • Les- en werktijdsignaleringssystemen
  • Klokken en scoreborden
  • Omroepinstallaties, geluidsinstallaties voor achtergrondmuziek en voorgrond;
  • Ontruimingsalarmsystemen, klasse A gesproken woord;
  • Microfoonsystemen en afspeelapparatuur;
  • 19” behuizingen en accessoires.

 

Klanten

Sinds de oprichting in 1997 is Tau Audio Solutions groothandel en leverancier van audio- en communicatiesystemen voor elke organisatie in de professionele branche. Bij Tau streven we ernaar de mooiste en nieuwste mogelijkheden op het gebied van audio voor de professionele markt in de Benelux beschikbaar te maken. We streven ernaar om hen optimaal te bedienen. Dit doen we door hen ondersteuning te geven op het gebied van producten, technologieën en dienstverlening die onze partners nodig hebben om succesvol te zijn. Hiervoor werken we nauw samen met onze leveranciers en houden we innovaties in de markt nauwlettend in de gaten. Door aandachtig te luisteren naar onze partners, en met ons uitgebreide portfolio, weten we vrijwel ieder project voor de juiste prijs in te richten. Dit resulteert in een bewezen partnerschap met uiteenlopende referenties voor Audio Visuele installateurs, erkende dealers en elektrotechnische installateurs. Bij ons staat de klant centraal. Zonder onze trouwe klanten was het voor ons niet mogelijk geweest uit te groeien tot het bedrijf dat wij vandaag zijn.

Product portfolio

In die 25 jaar is het assortiment verandert en zijn producten, maar ook sommige merken zijn gekomen en gegaan. In de loop der tijd is er veel verandert, en toch ook weer niet. Zo behoren bijvoorbeeld ringleidingsystemen nog steeds tot het assortiment. We hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het ontwerp en aanleggen van ringleidingsystemen. Onze technici kunnen op dit gebied dan ook met recht experts genoemd worden. Uiteraard zien we ook hier wel vernieuwingen, zoals bijvoorbeeld versterkers met LAN connectie voor onder andere het uitsturen van e-mailnotificaties.

Nieuwe technologie

De tijd staat duidelijk niet stil en in de loop der jaren zijn er diverse producten en technologieën bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan de Dante luidsprekers van SoundTube en Pan Acoustics. Of de BlueLine Audio over IP oplossingen van WORK PRO. En vergeet vooral niet de unieke oplossingen van Bodet op het gebied van les- en werktijdsignalering. Met zowel opties voor Audio over IP, draadloos of door middel van 100V, biedt Bodet voor elk gebouw de oplossing. Een groot deel van alle producten uit het product portfolio hebben wij op voorraad, om zo snel te kunnen voorzien in projecten.

Diensten

We hebben tevens gezien dat onze klanten het ontzettend druk hebben. Een positieve ontwikkeling, en het zorgt ervoor dat onze ondersteuning alleen maar belangrijker is geworden. Veel klanten weten dat we onder andere gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van STI- en proefmetingen, en de door ons geleverde centrale apparatuur in bedrijf kunnen stellen op de klantlocatie. Ook het assembleren van bestelde producten in onze 19” patchkasten kunnen we verzorgen. Onze hulp begint al bij het offerte traject. Bij aanvragen maken we vrijblijvend een ontwerp, een set-up van de oplossingen en voorzien we onze klanten van alle benodigde productinformatie. Bij Tau geloven we in de samenwerking met onze partners, en helpen graag van A tot Z om te zorgen dat de projecten succesvol uitgevoerd worden.

Team

Als specialistische groothandel op het gebied van audio en aanverwante producten, moeten onze partners op ons kunnen bouwen. Dit betekent vergaande technische kennis, ervaren medewerkers, met persoonlijke aandacht voor de klant. We zijn de sparringpartner op het gebied van (complexe) audio vraagstukken. Onze technici kunnen onder andere simulaties uitvoeren en ook productdemonstraties op locatie verzorgen, zodat wij samen met onze partners de eindklant kunnen voorzien van de best passende oplossingen.

Showroom en productdemonstraties

We hebben een prachtige uitgebreide showroom in onze vestiging in Groningen. Klanten kunnen hier de verschillende producten van de diverse merken live ervaren. Partners van ons zijn van harte welkom om zelf inspiratie en ervaring op te doen. Of samen met hun klant als die nog wat twijfelt over het juiste type luidspreker, of toch eerst werk-/lestijdsignalering zelf wil ervaren. Desgewenst samen met één van onze audio experts. Ook het verzorgen van productdemonstratie op (klant)locatie behoort tot de mogelijkheden. Producten zien, horen en ervaren, daar draait het uiteindelijk om.

Technische- en sales trainingen

Tau trainingen

Naast het leveren van producten bieden wij voor professionals diverse technische- en sales trainingen aan. Onze trainingen worden veelal verzorgd in onze showroom op onze locatie in Groningen, en kunnen ook op (klant)locatie worden verzorgd. Het geven van trainingen is belangrijk, omdat er steeds nieuwe producten, technieken en mogelijkheden bij komen. Het vak blijft zich ontwikkelen en bij Tau volgen we deze op de voet om deze kennis te delen met onze klanten.

Toekomst

Bij Tau kijken we met veel plezier uit naar de toekomst. We geloven dat de samenwerking met onze partners ons ook de volgende 25 jaar tot een succes kan maken. Dit betekent blijven investeren in onze kennis en kunde, zodat wij oprecht onze partners van de beste adviezen kunnen blijven voorzien. Ook nieuwe innovatieve ontwikkelingen houden we goed in de gaten. Niet ieder idee in de markt zal direct tot een succes leiden. Het is aan ons om al in een vroeg stadium te ontdekken wat daadwerkelijk een waardevolle toevoeging is voor onze partners. Via onze website en nieuwsbrief houden we iedereen hier graag van op de hoogte. Niet alleen op commercieel vlak, ook op techniek. Onze technici testen dan ook met regelmaat een product tot in de kleinste details. Dit levert kritische verslagen op waarbij het product volledig doorgelicht wordt. Zeer interessante informatie voor onze partners, want zo is exact duidelijk waar het product zich het beste voor leent.

Uw succes is ons succes

We bestaan 25 jaar, daar zijn we maar wat trots op. We realiseren ons maar al te goed dat wij dit te danken hebben aan onze fijne leveranciers en distributeurs, team van enthousiaste collega’s en onze trouwe klanten! Samen met hen kijken wij terug op vele mooie en succesvolle projecten. Een prachtig succes waar we niet alleen erg trots op zijn, maar ook enorm dankbaar. We willen daarom alle klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij ons de afgelopen 25 jaar hebben gegeven. Zonder onze trouwe klanten was het voor ons niet mogelijk geweest uit te groeien tot het bedrijf dat wij vandaag zijn.

Wie jarig is trakteert!

We willen dit 25-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en is reden genoeg voor een feestje. En wie jarig is trakteert! Daarom ontvangen onze klanten bij hun bestelling(en) in de maand maart een leuke attentie. Op deze manier willen wij onze klanten graag bedanken en kijken we er naar uit om onze plezierige samenwerkingen ook de komende 25 jaar voort te zetten!