Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Bosch PLENA-matrixsysteem

Bosch PLENA-matrix banner

Bosch PLENA-matrixserie

De Bosch PLENA-matrix is een serie van hoogwaardige producten die dankzij hun uitstekende spraakverstaanbaarheid, livemuziek en achtergrondmuziek de ideale oplossing zijn voor het omroepen van mededelingen in openbare ruimten. Het PLENA-matrixsysteem biedt volledige DSP-functionaliteit, complete digitale audioconfiguratie, signaalverwerking en superieure geluidsprestaties in een eenvoudig te gebruiken pakket.

Eenvoudig, zuinig en betrouwbaar

Het PLENA-matrixsysteem is ontwikkeld voor flexibele installatie en eenvoudige configuratie. Met Cat-5-kabels en dankzij Amp Link zijn alle apparaten van deze serie snel en efficiënt op de matrix mixer aan te sluiten en in te stellen. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid om oproepposten en wandpanelen in een reeks op te stellen. De matrix mixer en versterkers van PLENA-matrix worden bediend via ethernet, waardoor deze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met een groot aantal gebouwbeheer- en besturingssystemen. De klasse D versterkers van de PLENA-matrixserie zijn voorzien van slimme stand-by, een functie die ingeschakeld wordt als de bewegingssensoren detecteren dat een uitgangszone niet in gebruik is. Dit verlengt de levensduur van de versterker en kan daarnaast een kostenbesparing tot 80% opleveren in vergelijking met andere versterkers. Het systeem is uiteraard ook handmatig in stand-by te zetten. De apparatuur van het PLENA-matrixsysteem voldoet volledig aan de hoge eisen die Bosch stelt aan zijn producten. Tijdens elke fase van het ontwerpproces wordt uiterst zorgvuldig te werk gegaan; hierdoor kan de bedrijfszekerheid ten allen tijde worden gegarandeerd.

Krachtige draadloze bediening

Met het wandbedieningspaneel kan van een zone het volume en de bronselectie bediend worden. Voor geavanceerde controle over de besturing van het PLENA-matrixsysteem en het bedienen van meerdere zones, is het systeem draadloos te verbinden met specifiek hiervoor ontworpen software, via Windows PC of iOS app. De bediening kan ook via een 3rd party API control geregeld worden. De iPad/iPhone en Windows GUI’s bieden  eindgebruikers de mogelijkheid om per zone eigen achtergrondmuziek te selecteren, microfoon-/lijningang te mixen en uitgangen toe te wijzen. De audio-instellingen en volumeniveaus zijn zo eenvoudig te regelen, zonder dat dit van invloed is op overige zones in het systeem. Ook alle DSP-functies van de matrix mixer en versterker zijn eenvoudig toegankelijk, zodat opties zoals fantoomvoeding, 100Hz HPF, een begrenzer en attentietonen te bedienen zijn. Beheerders kunnen via de Windows GUI gebruik maken van de geavanceerde configuratiefuncties van het PLENA-matrixsysteem om het geluid overal precies naar wens in te stellen. Dit geeft controle over, onder andere, parametrische EQ, crossover, vertraging, begrenzing, demping en in- en uitgangsniveauregeling per zone. Ook kunnen de verschillende aangesloten apparaten ermee ingesteld worden en de prioriteit daartussen bepaald worden. De GUI’s zijn voorzien van storingsweergave en thermische bewaking. Het biedt daarnaast een intuïtief installatiepakket, om installatie te vergemakkelijken. Beheerders kunnen de GUI’s zo inrichten, dat eindgebruikers alleen toegang hebben tot benodigde functies.

Verrassend flexibel en veelzijdig

Van basisinstallaties tot meer geavanceerde systeemconfiguraties; met het PLENA-matrixsysteem kunnen gebruikers en installateurs eenvoudig de optimale akoestische omgeving creëren voor een breed scala aan toepassingen. Het flexibele systeem is toe te passen in allerlei situaties waar live- en achtergrondmuziek te horen zijn, waar mededelingen gedaan worden en een goede spraakverstaanbaarheid vereist is. Dit maakt het PLENA-matrixsysteem zeer geschikt voor gebruik in kleine tot middelgrote ruimten, zoals:

 • Hotels
 • Winkels en supermarkten
 • Showrooms
 • Magazijnen
 • Gebedshuizen
 • Scholen
 • Kantoren
 • Horecagelegenheden
 • Sportfaciliteiten
 • Recreatiecentra en -parken
 • Musea
 • Theaters en bioscopen
 • Verkeersknooppunten
 • Openbare gebouwen

Specificaties van de Bosch PLENA-matrixserie

PLM-8M8 PLM-4P125 / PLM-4P220 PLM-8CS PLM-WCP
Bosch PLM-8M8 Bosch PLM-4P125 of PLM-4P220 Bosch PLM-8CS Bosch PLM-WCP
Bosch PLM-8M8 back Bosch PLM-4P125 of PLM-4P220 back Bosch PLM-WCP back
Frequentiebereik (-1 dB) 20 Hz tot 20 kHz 65 Hz tot 20 kH x x
Frequentiebereik (-3dB) x x 100 Hz tot 20 kHz x
Vermogensbelasting x 130 W / 220 W x x
Aantal kanalen
x 4 x x
Low-Z x Ja x x
Nominale impedantie <100 Ω 100V/70V/8Ω/4Ω x x
Aansluitingen 4x mic-/lijningang,
3x lijningang,
1x oproeppost,
2x Amp Link,
1x netwerk,
1x RS485 via RJ45,
1x actief contact
4x mic-/lijningang,
1x Amp Link,
4x luidsprekeruitgang,
1x 12V output tbv sensor
1x netwerk
2x RJ45 RS485 doorgeluste bediening 2x RJ45 RS485 doorgeluste bediening
Max. aantal keer doorlussen
x x 8 16
Kleur Trafic zwart (RAL 9017) en zilver (RAL 9006) Trafic zwart (RAL 9017) en zilver (RAL 9006) Trafic zwart (RAL 9017) en zilver (RAL 9006) Trafic zwart (RAL 9017) en zilver (RAL 9006)
Afmetingen (H x B x D) 45 mm x 440 mm x 358 mm 90 mm x 440 mm x 417 mm voet 50 mm x 156 mm x 140 mm
microfoonsteel 390 mm lang
130 mm x 100 mm x 30 mm
Nettogewicht 6 kg 15 kg / 18 kg 0,77 kg 0,13 kg
Inclusief hardware Montagebeugels voor 19” patchkast Montagebeugels voor 19” patchkast x Wandmontagebeugel
Verpakt aantal 1 1 1 1

Geautoriseerd Bosch distributeur

Tau Audio Solutions BV is geautoriseerd Bosch distributeur in de Benelux. Als gekwalificeerde partner adviseert Tau je graag met het selecteren van de juiste productmix, de begeleiding bij ontwerp en installatie van het project, zodat je verzekerd bent van een passende oplossing. Wil je producten van Bosch, zoals de PLENA-matrixserie, zelf ervaren? Kom dan langs in de showroom van Tau.

Bosch

Bosch staat bekend om hun innovatieve, kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare en gebruikersvriendelijke producten. Bosch biedt een breed pakket van systemen en componenten op het gebied van brand- en inbraakdetectie, CCTV, Public Address, commercial audio, Congres en sociale alarmering. Hun productportfolio is dan ook geschikt voor elke gewenste toepassing.

Vragen over de producten van Bosch?

Tau beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen je graag verder bij al je vragen. Daarnaast hebben wij vrijwel alle Bosch producten op voorraad, om je snel te kunnen voorzien in je project. Heb je meer informatie over een specifiek product, advies bij aanschaf of installatie van de juiste audio opstelling nodig? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Neem dan contact op via het contactformulier of 050 549 9090.