Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

De veelzijdigheid van Loetronic

 

Sinds juni 2020 is Tau Audio Solutions exclusief distributeur geworden van het merk Loetronic. Direct zijn we enthousiast over de verschillende soorten digitale players van Loetronic. Het bedrijf ontwikkelt en fabriceert diverse digitale audio- en video oplossingen, doorgaans op basis van MP3 en Flashcards. Ideale oplossingen voor spraakaankondigingen of muziekcontent af te spelen op gerichte momenten. Met alle extra componenten zijn de mogelijkheden met deze players eindeloos. De unieke en flexibele oplossingen van Loetronic bieden fantastische oplossingen voor de meest diverse vraagstukken. In dit artikel voorbeelden van uiteenlopende projecten waar diverse Loetronic producten zijn toegepast.

Door en door getest

Op het eerste gezicht lijken de players van Loetronic niet heel spannend; kleine kastjes en vrij rechttoe rechtaan. Maar schijn bedriegt in dit geval! Daar kwam één van onze audiotechneuten al snel achter toen we de producten van Loetronic onder de loep namen en uitvoerig testten. Dit resulteerde in een interessant artikel ‘getest door onze techneut’ met zeer positieve feedback van onze technici over de Loetronic players.

Toepassingen van de Loetronic players

De afgelopen periode zijn de players van Loetronic toegepast in diverse projecten. We geven graag een idee om wat voor projecten en hebben hier verschillende projecten beschreven.

Automatische berichtgeving in winkels

De situatie rondom het coronavirus creëerde bij diverse winkels en supermarkten de wens om bezoekers extra te attenderen op de geldende regels. In de winkels was vaak al een bestaand systeem voor achtergrondmuziek aanwezig. Elke 10 minuten wordt er een bericht afgespeeld om bezoekers op de regels te attenderen. Met de U2 player van Loetronic wordt de berichtgeving eenvoudig ingesteld. De Audio Prio box zorgt er vervolgens voor dat de achtergrondmuziek tijdelijk vervaagd tijdens het afspelen van de melding en rustig terugkomt zodra de melding afgelopen is. Hopelijk zullen de meldingen om te attenderen op de coronaregels snel weer ingeruild kunnen worden tegen bijvoorbeeld reclame meldingen of aanbiedingen.

U2 Player

Loetronic U2 Player

Audio Priority box

Loetronic Audio Prio box

Informatie boodschap

In een ander project is de Loetronic U2 player succesvol ingezet bij een vervoersbedrijf om bij een informatiescherm verdere uitleg te geven. Wanneer een bezoeker op een knop klikt wordt de informatiemelding afgespeeld. De U2 player beschikt over een LAN connectie, zodat meldingen eenvoudig via het netwerk aangepast kunnen worden. Met de U2 Player kan informatie zowel visueel- en via audio worden verstrekt.

Pauzebel

De Loetronic player als pauzebel. Bij werkzaamheden in grote warehouses of bijvoorbeeld in kassen wordt er vaak gewerkt in shifts. Voor medewerkers is het handig om te weten wanneer de shift begint of eindigt. Voor specifiek deze soort toepassing wordt een pauzebel ingericht. Afhankelijk van de wensen en eisen die aan een dergelijk systeem gesteld worden biedt in deze situatie de Loetronic U2 player uitkomst. Met de Loetronic RTC module, welke optioneel toegevoegd kan worden, is via de handige software precies in te regelen wanneer de pauzebel dient te klinken. Dit systeem van Loetronic is op deze manier ook geschikt om te worden toegepast als lestijdsignalering op basisscholen. Een simpele DCF antenne kan optioneel toegevoegd worden voor tijdsynchronisatie.

U3 RTC

Loetronic U3 RTC

Animatie

Voor toepassing voor animaties worden de producten van Loetronic ingezet. Voor een groot project waarbij met bewegende animatie figuren gewerkt werd, bood de Loetronic U3 player uitkomst. Doordat de U3 player tevens over een versterker beschikt is dit product een ideale oplossing voor deze toepassing. Met een druk op een grote knop worden de animatie figuren tot ‘leven’ gewekt en de bijbehorende muziek afgespeeld.

Musea

De Loetronic players bieden uitkomst voor toepassing in musea. In musea zijn er met regelmaat objecten die tekst en uitleg vragen door middel van beeld of geluid of een combinatie hiervan. Vaak zijn er meerdere berichten die afgespeeld kunnen worden. De bezoeker kan kiezen om door te gaan naar het volgend bericht. De Loetronic player beschikt over diverse contacten waarmee eenvoudig via 1 of meerdere knoppen de bediening plaatsvindt. De player van Loetronic is volledig naar wens in te stellen, afgestemd op de video of het object dat tentoongesteld wordt.

U3 Player-1

U3 Player-1

De kracht van Loetronic

Loetronic kent een ongekende flexibiliteit. Ze biedt ontzettend slimme en unieke oplossingen die ook naar wens van de klant opgebouwd kunnen worden. De modules hebben verschillende optionele componenten en die al naar gelang het product toegevoegd kunnen worden. Juist deze flexibiliteit zorgt voor veel innovatie. Loetronic is continue bezig met productverbetering. Door alle productie zelf in Duitsland te verzorgen, staat Loetronic garant voor een zeer hoge kwaliteit.

Meer en meer

Bovenstaande betreft nog maar een fractie van de vele mogelijkheden met de producten van Loetronic. Ongetwijfeld gaan we de komende tijd nog meer unieke toepassingen vinden waarbij deze handige players wederom uitkomst zullen bieden. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een demo exemplaar aan en test de eindeloze mogelijkheden zelf! Neem contact met ons op via +31(0)50-549 90 90 of stuur een e-mail naar sales@tau.nl.

 

Lees verder

 

Op de hoogte blijven van dit en ander audionieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief