Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Getest door de techneut: Style II 7D van Bodet Time

 

Getest Style II 7D bodet time banner

In de rubriek ‘Getest door onze techneut’ testen de audio experts van Tau Audio Solutions voor u diverse producten en systemen.

Het merk Bodet Time staat bekend om haar klokken en tijdsynchronisatiesystemen en onder meer worden toegepast voor werk- en lestijdensignalering. Ditmaal testen we iets wat weinig met audio te maken heeft, maar daarom niet minder interessant. Onze techneut heeft de Style II 7D klok van Bodet Time uitvoerig voor je getest.

Eerste indruk van van Style II 7D

Uit de (verrassend lichte) doos komt een vierkante klok. De Style II 7D heeft een buitenafmeting van 32 x 32 centimeter en cijfers hebben een afmeting van 7 centimeter hoog (voor de bovenste regel) en letters van 5 centimeter hoog (voor de onderste twee regels).

Style-II-7D voorkant

De Style II 7D klok van Bodet Time.

 

Klokken van Bodet Time

Tau Audio Solutions is exclusief distributeur van de audiosystemen en klokken van Bodet Time in Nederland. Over de audiosystemen is al veel geschreven en in deze blog zullen we hier niet verder op in gaan. Mocht je hier meer over willen weten, onder aan het artikel vind je interessante links naar artikelen over de audiosystemen.

Bodet Time is toonaangevend in tijdweergave en produceert een breed scala een professionele analoge klokken, digitale klokken (LCD en LED), stationsklokken en tot aan world-style klokken van bijna 2 meter lang. Met dit uitgebreide klokkenportfolio zijn hun klokken overal; scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen, industriële omgevingen, stations en vliegvelden. We houden het vandaag bij de Style II 7D.

Bodet klokken overzicht

Het uitgebreide klokkenportfolio van Bodet Time, verkrijgbaar bij Tau Audio Solutions.

 

De Style II 7D: alle functionaliteiten op één plek

De Style II 7D is een digitale klok die de tijd en datum aangeeft en in het midden kan de klok de dag aangeven, het weeknummer, het dagnummer, de seconden of de temperatuur of wisselen tussen de dag en één van de andere aangegeven functies. De door ons geteste Style II 7D klok heeft rode cijfers en letters. Er zijn ook nog de smaken groen, geel, blauw en wit waarbij de laatste twee kleuren slechts 2,2W verbruiken en de overige kleuren 6,5W.

style II 7D multicolour

Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren

Tijdsynchronisatie

Dit specifieke model klok, die we hebben aangesloten op een switch met een Bodet Sigma C moederklok, functioneert via het netwerk met PoE voeding en wordt gesynchroniseerd via NTP. Dit NTP signaal (Network Time Protocol) komt uit de Sigma C moederklok. De laatste kan ook worden toegepast voor de Melody’s of Harmony’s luidsprekers. Meer over deze systemen van Bodet lees je in dit artikel.

Impuls, Afnor, DCF en NTP

De Style II 7D klok is ook leverbaar met andere synchronisatiemogelijkheden waaronder Impuls, Afnor, DCF, DHF en NTP via WiFi. Bij al deze mogelijkheden heeft de klok een externe voeding nodig. Dat is bij PoE voeding uiteraard niet nodig, een enkele Cat kabel is voldoende.

De Style serie klokken

In tegenstelling tot veel andere producten van Tau maakt dit apparaat geen geluid. De klok toont alleen de tijd en datum. Met zijn 7 centimeter hoge cijfers is een kijkafstand tot minimaal 30 meter te halen. Is dit niet voldoende, dan is er ook in deze serie klokken de Style 10. En is 30 meter te veel, dan is er ook de Style 5. De Style 7 klok is ook leverbaar in een ziekenhuis uitvoering met een RVS rand. Optioneel (accessoires) bij deze RVS uitvoering is de timer functie met bedieningspaneel.

Alle klokken uit de Bodet Style serie beschikken over een instelbare helderheid in vier stappen. Tevens is de taal in te stellen, ik kwam er in totaal 23 verschillende talen tegen. De 12H/24H instelling is aanwezig. Ook heeft de klok een Eco-stand die kan worden ingeschakeld in de avond/nacht. Op de ingestelde tijd zal de klok alleen de dubbele punt weergeven op de laagste helderheid. Zoals alle netwerkapparaten van Bodet heeft ook deze de mogelijkheid om fouten naar een SNMP manager te sturen.

Compleet overzicht van de Style serie klokken

Opvallend goed

Wat valt er nou verder nog te vertellen over een klok? Dat was de vraag die bij mij bovenkwam toen we alle features hadden gehad. Er zijn wel een paar dingen die opvallen. De klok is niet oogverblindend helder, en toch prima zichtbaar op 20 meter (verder kon niet want daar stond een muur), zelfs met mijn ogen. Ook de openingshoek van de Leds is zeer groot, vanuit verschillende kijkhoeken is de tijd duidelijk af te lezen. Het monteren van de klok aan de muur is kinderlijk eenvoudig, er zijn diverse beugels leverbaar, dubbelzijdig is eenvoudig te maken. Tevens is er een flush-mount versie beschikbaar welke in de muur kan worden geplaatst. Deze klok bezit dan geen temperatuurweergave logischerwijs.

Eenvoudige bediening van de Style II 7D

De bediening op de klok zelf, met twee capacitieve contacten, is zeer eenvoudig. Met de Bodet detect software is het echter nog veel eenvoudiger. Deze software vindt alle klokken in het netwerk en alle instellingen zijn snel gemaakt. Er kan een configuratiefile worden opgeslagen en weer worden geladen in andere klokken.

Style II 7D Bodet dedect software

Met behulp van de Local knop worden de laatste twee segmenten van het MAC adres op de klok weergegeven, handig als je bent vergeten dit van tevoren te noteren.

Style II 7D MAC adres tonen

Extras’s bij de Style II 7D

In de doos van de Style II 7D vinden we naast de klok zelf drie pluggen en schroeven ten behoeve van montage en twee reinigingsdoekjes om de vette vingertjes van de klok te verwijderen. Dit laatst is een leuk gebaar van Bodet Time.

Tijddistributie mogelijkheden

Als je iedereen in je gebouw van de juiste tijd wilt (of moet) voorzien, dan is tijddistributie een fantastische oplossing. Gecombineerd met les- of werktijdsignalering, met de moederklok die dan al aanwezig is, loopt alles synchroon. Geen bel meer 30 seconden te vroeg of 1 minuut te laat. Altijd exact de juiste tijd. Daarnaast heb je geen gedoe meer met zomer- en wintertijd. Het aanpassen van de tijd gaat met dit systeem van Bodet Time geheel automatisch en de tijd is overal identiek en correct.

Conclusie

Al met al is de Bodet Style II 7D klok een mooi product, met diverse functionaliteiten en zeer gebruiksvriendelijk. Tijdloos modern. Helaas geen geluid vandaag.

Wilt u weten wat voor uw situatie de beste keuze is voor een klok?

Neem dan contact met ons op, zodat we samen met u een passend klok te vinden. Onze experts helpen graag om al uw vragen te beantwoorden: +31(0)50 549 90 90 of vul het onderstaande contactformulier in.

 

Meer over klokken

  • Bodet Style serie Een compleet overzicht van de Style serie klokken van Bodet Time
  • Altijd bij de tijd! Voor meer informatie over klokken van Bodet. Met handig stappenplan voor de juiste keuze van een klok voor jouw project
  • www.tijdexpert.nl voor meer informatie over het brede assortiment digitale en analoge klokken van Bodet Time

 

Als eerste op de hoogte van dit en ander audionieuws?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

 

Artikelen reeks

Eerder schreven we op Tau.nl al over deze producten:

Getest CS 214 WORK PRO WORK PRO CS214
Ashly mXa-1502 Ashly mXa-1502 mengversterker
Getest door onze techneut NEO5A-ES image nieuwsbericht  WORK PRO NEO5A-ES
WOKR PRO PA1254 eindversterker WORK PRO PA1254 eindversterker
Oplossingen voor lestijdsignalering ua   (les)tijdsignaleringssytemen
U1 Player Front   Ultra 1 en Ultra 2 Player van Loetronic