Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Ashly in het Nederlands Openluchtmuseum

Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

In Arnhem biedt het Nederlands Openluchtmuseum aan zijn bezoekers een unieke kijk op de Nederlandse geschiedenis. Met ware verhalen, authentieke gebouwen en originele voorwerpen wordt de evolutie van het land in beeld gebracht en brengt het zijn inwoners tot leven. Het museum loodst zijn bezoekers door de geschiedenis en biedt een verscheidenheid aan attracties en activiteiten.

Canon van Nederland

Onlangs opende het museum een nieuwe attractie, de Canon van Nederland. In een grote koepel wordt middels innovatieve audiovisuele technologie een reis door de tijd gecreëerd, bestaande uit tien verschillende tijdvakken. De bezoekers lopen door spectaculaire ‘filmsets’, opgebouwd uit fragmenten van historische gebouwen en objecten. Wandelend door dit historische landschap, worden bezoekers van een interactieve presentatie voorzien door middel van displays. Digitale media en authentieke objecten wisselen elkaar af. Deze voorstelling werd gerealiseerd in samenwerking met Rapenburg Plaza, specialisten in licht- en audiovisueel ontwerp en ShowControl. Om een indruk te krijgen van dit bijzondere project, kun je deze video bekijken.

Ashly Audio

Voor het ambitieuze project in het Nederlands Openluchtmuseum gebruikt Rapenburg Plaza een systeem bestaande uit 44 Ashly Audio versterker kanalen met interne DSP. In elke zone bevinden zich meerdere uniek vormgegeven beeldschermen, met elk een KEF Ventura (4 of 6) luidspreker. Alle speakers worden aangestuurd door Ashly nXp1504 versterkers. Deze versterkers leveren elk 4x 150 watt en zijn voorzien van interne DSP. Daarnaast zorgen vier Yamaha VXS10ST subwoofers voor extra bas waar nodig. Deze subwoofers worden aangestuurd door een Ashly Pema 4250.10 versterker, welke 4x 250 watt levert bij 100 volt. De versterker is eveneens voorzien van een krachtige interne matrix DSP.

Het project vraagt niet om versterkers met een groot vermogen en dat is precies de reden dat er voor Ashly is gekozen. Het merk levert namelijk behalve versterkers met groot vermogen ook volledig uitgeruste exemplaren met kleine vermogens. Dit geeft precies de benodigde flexibiliteit voor een laagohmig toepassing. Zo werd een budgetvriendelijke oplossing gevonden, zonder ongebruikt extra vermogen. Daarnaast is de nXP 1504 maar 1 HE groot. Het apparaat neemt daardoor niet veel ruimte in en is perfect te integreren in de overige bediening van de show. Het open netwerkprotocol van Ashly draagt bij aan het gebruikersgemak en toepasbaarheid van de apparatuur in  dit project.

Ieder project verdient een passende audio oplossing

Tau beschikt over een enthousiast team audiospecialisten, zij helpen graag met het selecteren van de juiste productmix. Ook begeleiden ze je graag bij het ontwerp en de installatie van het project, zodat je verzekerd bent van een passende oplossing. In de showroom van Tau kunnen de mogelijkheden en geluidskwaliteit van de audioproducten van Ashly worden ervaren. Daarnaast heeft Tau vrijwel alle producten van Ashly en de andere merken uit zijn portfolio op voorraad, om je snel te kunnen voorzien in je project. Ook op zoek naar een mooie audio oplossing? Of wil je als eindgebruiker een installatie laten uitvoeren door onze dealers? Neem dan contact op via het contactformulier of 050 549 9090.