Al meer dan 20 jaar succesvol groothandel en leverancier van audio en communicatiesystemen!
TAU Audio Solutions +31 (0)50 549 90 90 0

Getest door de techneut: Contacta V22 ringleidingversterker

 

In de rubiek ‘Getest door de techneut’ testen de audio experts van Tau Audio Solutions voor u diverse producten en systemen.

Contacta staat bekend om hun innovatieve, betrouwbare ringleiding-, balie- en intercomsystemen. De compacte, gebruikersvriendelijke producten bevorderen klantenservice en verbeteren toegankelijkheid. Zo streeft Contacta ernaar om dingen simpel te maken voor iedereen en oplossingen te bieden die de levenskwaliteit verhogen. Contacta’s producten worden onder andere gebruikt in aanleunwoningen, apotheken, bioscopen, conference centra, gebedshuizen, historische plekken, klaslokalen, musea, rechtbanken, theaters, vergaderruimten, verpleeghuizen en wachtruimten.

 

Contacta V22 ringleidingversterker

Getest Contacta V22 ringleidingversterker

 

Et voilà, de nieuwste telg in de V Series ringleidingversterkers van Contacta, de V22. In dit geval is het de kleine broer van de Contacta V34PRO zonder de PRO-functies. Wat we wel krijgen is een 19” behuizing, dezelfde 12A uitgangsstroom en een iets lagere uitgangsspanning van maximaal 22V waarbij de V34PRO, je raadt het al, 34V kan leveren.

Uiterlijk van de V22 ringleidingversterker

Aan de voorkant van de V22 zit weer de encoder met ‘Enter’ mogelijkheid en een verlicht LCD display voor alle benodigde gegevensuitwisseling. De achterkant van de V22 beschikt over een 230V aansluiting, twee audio-ingangen, een lijn uitgang en de aansluiting voor de lus. Dit is identiek aan de overige V Series versterkers van Contacta en ook verschillend. Op de V22 is ingang A is uitgevoerd met drie aansluitingen; de eerste is zoals we het verwachten een gebalanceerde lijningang, de tweede is bedoeld om aan te sluiten op de uitgang van een 100V versterker – indien deze geen lijnuitgang bezit – en de derde aansluiting is een ongebalanceerde uitgang die Contacta MP3 heeft genoemd.

Getest Contacta V22 ringleidingversterker achterkant

Achteraanzicht van de Contacta V22 ringleidingversterker.

Eenvoudige bediening en configuratie

Na het aansluiten en opstarten van de V22 versterker laat deze de uitgangsstroom zien in ampères alsmede met behulp van een meterbalk. Na het invoeren van de unlock code kunnen we de parameters instellen. Het valt meteen op dat de V22 hetzelfde scherm heeft als de V7 en V15 ringleidingversterker en er toch compleet anders uit ziet. Het apparaat laat zich snel en makkelijk instellen met de encoder knop. De gebruikelijke elementen komen voorbij: fantoomvoeding, AGC, HF compensatie, high pass filter, delay en backlight time-out.

Diagnostics tab

De V22 heeft een handige functionaliteit: de diagnostics tab. Een functionaliteit welke we tot nu toe alleen tegenkwamen bij de Contacta PRO serie en niet op de V7 en V15(a). Onder de diagnostics tab laat de ringleidingversterker de weerstand en de inductie van de aangesloten lus zien, welke hij gemeten heeft tijdens het opstarten. Handig! Ook kunnen we hier de temperatuur aflezen van de koelplaat, de snelheid van de ventilator en de spanning van de power rails.

Continue monitoring

Alle genoemde functies worden door de microprocessor continu bewaakt. Als er iets mis is wordt er direct een melding op het display getoond. Open lussen of kortsluitingen, defecte ventilator, het wordt allemaal door de V22 gemeld. De V22 hebben we getest op open lussen of kortsluitingen. De ventilator hebben we voor nu met rust gelaten.

Krachtige versterker

Uiteraard lieten we de V22 ringleidingversterker ook even zweten. Met een uitgangsstroom van 12A lukt dat wel. Het ventilatortje zoemt er lustig op los en verder, tsja, gebeurt er weinig. Oh ja, een veldsterkte van 14dB op de meter, een veldsterkte van bijna 2000mA/m. Iets teveel voor ons kleine testlusje, die normaliter met 2,4A tevreden is. Volgens de specificaties kan die 12A 5 minuten lang worden volgehouden. Dat leverde wel een warme versterker op. Terug naar die 2A en de ringleidingversterker speelde nog lang en gelukkig, totdat hij weer in z’n doos moest.

De nieuwe V22 ringleidingversterker is een prima aanvulling op de V Series van Contacta die nu bestaat uit:

  • V7 ringleidingversterker, uitgangsstroom 5A, uitgangsspanning 7V
  • V15 ringleidingversterker, uitgangsstroom 5A, uitgangsspanning 15V
  • V15a ringleidingversterker, uitgangsstroom 2 x 5A, uitgangsspanning 2 x 15V
  • V22 ringleidingversterker, uitgangsstroom 12A, uitgangsspanning 22V

De juiste ringleidingversterker voor jouw project

Voor de meesten is het lastig om te bepalen welke ringleidingversterker men moet kiezen. Veel fabrikanten geven het maximale oppervlakte op dat kan worden behaald met hun versterkers. En theoretisch klopt dit. In de praktijk zitten we echter met ruimtes die een andere verhouding hebben en worden geplaagd door metaalverliezen. Niet de ideale situaties dus. Bij Tau Audio Solutions kunnen wij dit desgewenst voor je berekenen en je hier over adviseren. Je ontvangt van ons een overzichtelijk rapport met informatie over de benodigde ringleidingversterker, kabel etc. Je kunt dan snel de juiste oplossing bepalen voor de ruimte. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan! Meer over onze Proefmeting ringleiding.

Voor Phased Array oplossingen biedt Contacta de V15a, V22a PRO en de V34a PRO ringleidingversterkers. Ook RF en IR oplossingen van Contacta zijn bij ons te verkrijgen, voor situaties waar het echt niet mogelijk is om een ringleidinglus aan te leggen.

De Contacta V22 ringleidingversterker is als laatste toegevoegd aan de V Series ringleidingversterkers en daarmee is de HLD lijn uit gefaseerd. De nieuwe ringleidingversterkers van Contacta zijn nu allemaal geschikt voor 19” montage en hebben een moderne look gekregen. De Contacta PRO Serie versterkers kunnen zelfs in een portal worden opgenomen en e-mailmeldingen versturen indien er een storing optreedt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Contacta voor jouw project?

Neem dan contact met ons op. Onze audio experts bij Tau Audio Solutions helpen je graag bij vragen. Daarnaast hebben wij vrijwel alle producten van Contacta en de andere merken uit het portfolio op voorraad, om snel te kunnen voorzien in projecten. Heb je meer informatie over een specifiek product, advies bij aanschaf of installatie van de juiste audio opstelling nodig? Neem dan contact op via het contactformulier of bel +31(0)50 549 90 90.

 

Als eerste op de hoogte van dit en ander audionieuws?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

 

Lees meer

Specificaties V22 ringleidingversterker

Overzicht van de V Series van Contacta

Overzicht van de V PRO Series van Contacta

 

Artikelen reeks

Eerder schreven we op Tau.nl al over deze producten:

Getest SoundTube IPD-HUB2   SoundTube IPD-HUB2
Style-II-7D voorkant   Style II 7D van Bodet Time
Getest CS 214 WORK PRO   WORK PRO CS214
Getest door de techneut mXa-1502 Ahly ua   Ashly mXa-1502 mengversterker
Getest door onze techneut NEO5A-ES image nieuwsbericht   WORK PRO NEO5A-es
WOKR PRO PA1254 eindversterker   WORK PRO PA1254 eindversterker

 

Oplossingen voor lestijdsignalering ua   (les)tijdsignaleringssytemen van Bodet
U1 Player Front   Ultra 1 en Ultra 2 Player van Loetronic